Känner sig lurade på godsjakt

Skåne (JJ) Tio jägare köpte jakt på ett gods och betalade tillsammans 130 000 kronor. Det visade sig dock att den som sålde jakten inte ägde marken i området.

Ystads Allehanda berättar om Sjöbobon Christoffer Frank och fem andra jägare som såg fram emot en spännande jaktsäsong.

De hittade en annons på Blocket och säljaren bjöd på kaffe och visade runt på markerna.

Christoffer och hans jaktkompisar betalade 11 500 kronor var.

Ägde inte marken

Men sedan framkom det att mannen inte ägde marken som affären avsåg. Den tillhör istället en godsägare, som inte haft en aning om att någon annan person sålde jakten.

Sedan i somras har Christoffer fått kontakt med ytterligare jägare som köpt jakt i området. Totalt handlar det om tio jägare som tillsammans betalat mannen 130 000 kronor.

Jägarna har polisanmält mannen för bedrägeri, men beskedet från rättsväsendet är att det handlar om tvistemål som jägarna måste driva i rätten på eget iniatiativ.

Christoffer säger till Ystads Allehanda att han ångrar Blocket-affären.

– Man måste vara försiktigare och kolla upp ännu mer, säger han till tidningen.

AKTUELLT

Ulkeröd – en undangömd bohuslänsk pärla

Hedekas (JJ) Med utsikt mot Kynnefjäll och omgiven av betesmarker och böljande kullar ligger Ulkeröds Gård. En fantastisk pärla där familjen Lyrdal inte sparat på krutet. För den jakt- och skytteintresserade som uppskattar expertis på alla plan är detta rätt ställe att spendera en helg.

Vi är Jaktjournalen: Tommy jagar helst rovdjur

Kungsbacka (JJ) Jaktjournalen hade inte varit något utan alla våra duktiga medarbetare. Men vilka är de och vad jagar de helst när de inte skriver och fotar för vår räkning? Nu i juli tar vi tempen på personerna bakom kulisserna. I dag är det vår utrustningsredaktör Tommy Östlunds tur.

Annonser