Kan få skolskjuts på grund av varg

Finland (JJ) Ökande antal vargobservationer i finska Snappertuna gör att skolelever nu föreslås få skolskjuts.

Det är Yle som berättar att Ingå-Snappertuna jaktvårdsföreningen för tre veckor sedan fått rapport om vargar som vid 75 tillfällen besökt gårdar 2017.

2016 var siffran 25.

Åtta vargar rör sig i området och tidigare har Raseborgs stad sagt nej till att sätta in skolskjuts på grund av vargar. De nya uppgifterna om antal gårdsbesök gör nu att den inställningen kan ändras.

Inför bildningsnämndens möte i veckan är förslaget att även elever som formellt inte har rätt till skolskjuts ska kunna få det. Föräldrarna ska också kunna få reseersättning för att de kör sina barn till busshållplatserna.

Barn upp till andra klass ska prioriteras.

AKTUELLT

Bokmärk hemsidan – JJ-appen försvinner

Kungsbacka (JJ) Från och med den 18 augusti är det www.jaktjournalen.se som gäller. Då släcker vi nämligen ner vår nyhetsapp. På vår hemsida kommer nyheter, filminslag och radiointervjuer till sin rätt på ett betydligt bättre sätt. Se till att bokmärka sajten och skapa en ikon på hemskärmen på din mobil.

Björnjakten 2018 – Robert Salomonsson tror på Lillen

Dorotea (JJ) Den 21 augusti är det dags för björnjaktspremiär. I år får totalt 284 björnar fällas under licensjakten som får pågå som längst fram tills den 15 oktober. Jaktjournalen har checkat av hur några av Sveriges mer namnkunniga björnjägare förberett sig.

Annonser