Kan bli skyddsjakt på Bullarenvarg

Tanum (JJ) Sex angrepp på en månad har fått länsstyrelsen i Västra Götalands län att värdera skyddsjaktsinsatser, men de vill ha mer kött på benen först.

– Vi funderar på skyddsjakt. Men än finns inget beslut. Jag har precis kommit tillbaka från semestern. Nu får vi gå igenom de olika angreppen och se vad som har hänt, säger Anita Bergstedt, rovdjursansvarig på länsstyrelsen till Bohusläningen.

För att fatta beslut om skyddsjakt behöver Länsstyrelsen veta mer om vargen som dödat får i norra Bohuslän, om den eventuellt är genetiskt viktig. De vill också ha bättre överblick av angreppen och hur de hagar angreppen ägde rum i, ser ut. Är det till exempel rovdjursavvisande stängsel uppsatt.

AKTUELLT

Unika filmsekvenser från björnskällning

Sveg (JJ) Benny Busk tog i fjol höst över den då drygt fyraåriga jämthundshanen Bamse. Då hade hunden aldrig tidigare skällt björn. Bennys första släpp med Bamse visade dock att hunden hade en dold talang. Nu i helgen lyckades Benny också filma ståndskallsarbete på björn med sin drönare.

Misstänks ha skadskjutit ko

Vimmerby (JJ) En ko hittades på lördagen så svårt skottskadad att hon fick avlivas. En jägare är misstänkt för att ha skjutit på kon.

Annonser