Kan bli skyddsjakt på Bullarenvarg

Tanum (JJ) Sex angrepp på en månad har fått länsstyrelsen i Västra Götalands län att värdera skyddsjaktsinsatser, men de vill ha mer kött på benen först.

– Vi funderar på skyddsjakt. Men än finns inget beslut. Jag har precis kommit tillbaka från semestern. Nu får vi gå igenom de olika angreppen och se vad som har hänt, säger Anita Bergstedt, rovdjursansvarig på länsstyrelsen till Bohusläningen.

För att fatta beslut om skyddsjakt behöver Länsstyrelsen veta mer om vargen som dödat får i norra Bohuslän, om den eventuellt är genetiskt viktig. De vill också ha bättre överblick av angreppen och hur de hagar angreppen ägde rum i, ser ut. Är det till exempel rovdjursavvisande stängsel uppsatt.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Rätt älgdragare gör jakten både säkrare och trevligare

En stor del av den produktutveckling som gjorts av älgdragare och tillbehör har diskuterats fram av jägare. Tillverkare har tagit åt sig av önskemålen och förbättrat dessa maskiner som är oumbärliga när tunga älgar ska transporteras över stock och sten. Här presenterar vi två rena älgdragare och en ATV som blivit mycket populär bland jägarna.
ANNONS ▼

Annonser