Kammarrätt ger grönt ljus för vargjakt i Östergötland

Skyddsjakten på en varg i Långbogenreviret i Östergötland kan tillfälligtvis fortsätta. Nu har Kammarrätten gett länsstyrelsen rätt och Svenska Rovdjursföreningen kommer inte söka prövningstillstånd hos Högsta förvaltningsdomstolen.

Turerna kring inhibering av skyddsjaktsbeslutet verkar nu tagit slut. Foto: Gettyimages

Länsstyrelsen i Östergötland beslutade i början av juni om skyddsjakt på en varg i Långbogenreviret i närheten av Roxen. Dagen innan beslutet dödades nötkalvar i området.

Jaktmotståndare har försökt få skyddsjakten inhiberad men både Förvaltningsrätten och nu också Kammarrätten har avslagit begäran om inhibition.

Enligt Svt Nyheter Öst kommer inte något provtillstånd sökas hos Högsta förvaltningsdomstolen.

– Jag tror inte på det när alla tidigare instanser sagt nej, säger Björn Ljungberg från Svenska Rovdjursföreningen till SVT.

Det ursprungliga skyddsjaktbeslutet sträcker sig fram till och med månadsskiftet juni/juli. Den ursprungliga överklagan av skyddsjakten är ännu inte avgjord.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Så blir vargjakten 2021

Nu är det klart hur licensjakten på varg blir i vinter. Det är Jägarnas Riksförbund som i ett pressmeddelande skriver att 24 vargar får fällas.

”Ingen vargjakt i Dalarna”

– Det blir ingen vargjakt i Dalarna i vinter. Det säger jägareförbundets länsbas, Ulf Berg, som på onsdagsmorgonen fick informationen direkt från landshövdingen.
ANNONS ▼