Kameraövervakning på varg och lo

Motala (JJ) Länsstyrelsens rovdjursförvaltning har skickat in en omfattande ansökan om kameraövervakning i länet, bland annat i Motala. Totalt vill man sätta upp 20 kameror i skogen.

Kamerorna ska filma platser som ofta besöks av olika rovdjur för att användas i länsstyrelsens arbete för att kvalitetssäkra så att rovdjursgrupper som exempelvis lo, men också varg och kungsörn, föryngrar sig.

Länsstyrelsen har redan i dag ett liknande tillstånd. Det har fungerat bra, men det har varit problem med att djuren inte alltid valt att befinna sig i de kameraövervakade områdena. Därför utökas nu ansökan, skriver Motala Vadstena Tidning.

AKTUELLT

Vad är det för skogsfågel egentligen?

Norrbotten (JJ) Kusinerna Jonte Salomonsson och Joel Salomonsson från Gråträsk och Piteå i Norrbotten är ivriga skogsfågeljägare. I går fällde dock en skogsfågel de aldrig tidigare stött på. Inte ens fågelforskaren Martin Green kan med säkerhet säga vad det rör sig om.

Jägare fann fullt utvecklat foster i dovhind

Västsverige (JJ) Ett jaktlag i Västsverige blev minst sagt konfunderade när de på en jakt i helgen passade en dovhind. De fann nämligen ett fullt utvecklat foster i henne. Med andra ord skulle hon kalva nu i dagarna, omkring tre månader senare än normalt.

Annonser