Kadaver som dödats av varg får filmas

ÖREBRO LÄN(JJ) Älg- och rådjurskadaver, som dödats av varg, får övervakas med kamera i vargreviren i Örebro län. Detta står klart sedan länsstyrelsen i Örebro län fattade beslut i ärendet i början på veckan.

Det är Skandinaviska vargforskningsprojektet som fått tillstånd för kameraövervakningen. Syftet är att man vill se vilka andra djur som kan ha nytta av kadavren. 

Kamerorna måste dock vara fast monterade och filmmaterialet får inte sparas i mer än ett år. 
Det här rapporterar Sveriges Radio P4 Örebro.

AKTUELLT

Ny hundpejl från WeHunt

WeHunt lanserar en ny hundpejl - GPS Plus. Den kommer presenteras på Elmia Game Fair i Jönköping 30 maj – 1 juni. – Vi vågar påstå att detta är den mest kompletta lösningen för hundförare och jaktlag, säger Theodor Storm som är huvudutvecklare och vice VD på WeHunt.

Blaser R8 Silence – inbyggd ljuddämpare

Blaser R8 Silence är det senaste i Blasers R8 familj. Vid en första anblick ser den nya skapelsen en smula klumpig ut och ger ett tungt intryck. Skenet bedrar och efter en stund har ögat vant sig och efter besöken på skjutbanan är habegäret i fullt sving.Blaser R8 Silence är den första serietillverkade jaktstudsaren med ljuddämpningen integrerad i pipan. Men smakar det så kostar det.

Annonser