JUST NU: Wassberg ryter till i vargfrågan

Göteborg (JJ) I tv-programmet Debatt på SVT1 ryter nu skidlegendaren Thomas Wassberg till i vargfrågan.

Han konstaterar bland annat att samerna har ett stort rovdjurstryck. Han säger också att det finns belägg för att varg kan ta människor.Han menar också att vargen utrotades för att den ställde till mycket problem och han undrar varför vi ska ha tillbaka vargen igen.

I programmet medverkar också flera vargförespråkare. Bland annat hävdas det att rovdjursstängsel kan minska risken för vargattacker på bland annat får.
Det hävdas också att vargen är utrotningshotad.

Wassberg konstaterar dock att vargen inte är utrotningshotad. Han menar också att jakten är en kultur på landsbygden, som hotas på grund av vargtrycket.

AKTUELLT

Vad är det för skogsfågel egentligen?

Norrbotten (JJ) Kusinerna Jonte Salomonsson och Joel Salomonsson från Gråträsk och Piteå i Norrbotten är ivriga skogsfågeljägare. I går fällde dock en skogsfågel de aldrig tidigare stött på. Inte ens fågelforskaren Martin Green kan med säkerhet säga vad det rör sig om.

Jägare fann fullt utvecklat foster i dovhind

Västsverige (JJ) Ett jaktlag i Västsverige blev minst sagt konfunderade när de på en jakt i helgen passade en dovhind. De fann nämligen ett fullt utvecklat foster i henne. Med andra ord skulle hon kalva nu i dagarna, omkring tre månader senare än normalt.

Annonser