Just nu: Stor björnhane skjuten i Skyttmon!

Bara för en kort stund sedan sköts en stor björnhane utanför Skyttmon i Jämtland. Morgonens lycklige skytt heter Håkan Malmin, Kalvträsk.

 

För bara några minuter sedan fälldes denna stora björnhane i Jämtland. Fr v hundföraren Robert Salomonsson, med Peltonen, skytten Håkan Malmin och arrangören PN-Jakt, Per Nordwall, Hammarstrand, med Urak. Foto: Roger C  Åström.

Att hundföraren och björnjägaren Robert Salomonsson, Lövnäs, Vilhelmina är glödhet i björnskogen är ett faktum. I senaste numret av Jaktjournalen kan du läsa om hans fantastiska jakter förra hösten som slutade med att elva björnar fälldes för hans hundar, fem sköt han själv.

Nu på morgonen var han inhyrd som hundförare hos PN-Jakt som arrangerar en björnjakt för gäster på Skyttmobodens jaktmark, sex mil väster om Hammarstrand i Jämtland.

Robert släppte sina två blandrashundar Urak och Peltonen på ett nattgammalt spår. Två kilometer bort tog hundarna upp björnen och ett spännande gångstånd startade.

Först fick Magnus Öfverberg, Västerås, se en skymt av björnen när den passerade på cirka 50 meter. Men han fick inget bra skottillfälle i den täta vegetationen och lät björnen fortsätta.

Bara ett par minuter senare skulle björnen passera en väg och där stod Håkan Malmin, Kalvträsk på pass. Efter två snabba skott min sin nyinköpta Blaser dubbelstudare i kaliber 9.3×74 hade han fällt sitt första vilt med nya bössan. En riktigt stor björnhane.

Jaktjournalens Roger C Åström finns på plats och ingen kommer att bli besviken när JJ återigen kan publicera ett reportage från spännande björnjakt.

Har du varit med på en spännande björnjakt, kontakta omgående Jaktjournalen och skicka mms-bild till 070-395 00 94, så ringer vi upp!

AKTUELLT

Skarp kritik mot polisens hantering av vapenärenden

Linköping (JJ) Polisprofessor Stefan Holgersson riktar skarp kritik mot polisens myndighetsutövning i vapenärenden. I en forskningsrapport kommer han fram till att polisen klipper och klistrar i lagtexter och inte lägger fram uppgifter som talar till klagande personers fördel.

Annonser