Uppdaterad Just nu: Skjuta eller inte?

Älvdalen (JJ) Just nu står Rasmus Boström, Ävdalen inför ett beslut. En björn har träat och han måste bestämma sig om det är en tillåten björn eller en årsunge?

Rasmus Boström ska nu avgöra om björnen är tillåten att skjuta?

På morgonen släppte Rasmus Boström, Älvdalen, sin duktiga plotthund Blaser i skogarna utanför Nornäs i Dalarna. Efter ett tag blir det ett upptag och lite senare också ståndskall. När Rasmus smyger fram upptäcker han att Blaser träat en björn och just nu funderar han på om det är en tillåten björn, eller en årsunge.

Vi uppdaterar så fort Rasmus bestämt sig.

Uppdaterad, 28/8, kl 11.16: Hör Rasmus berätta om beslutet.

AKTUELLT

Möttes av död älgtjur i trädgården

Veddige (JJ) När Lisbeth Claessons sambo skulle åka till jobbet upptäckte han en älg som låg och sov i trädgården. Lisbeth väcktes och tillsammans smög de ut med kameran. Älgen visade sig dock inte sova. Intill garageuppfarten låg den fina älgtjuren död.

Älgjakt med välgörenhetstema i Harrsjön

Harrsjön (JJ) Per Jonsson, Strömsund drabbades av cancer före jul 2017. Efter operation och behandling ville Per göra något för de som bor på patienthotellet och sysselsätter sig i dess hobbyverkstad Oasen i Umeå. Med hjälp av SCA styrdes en älgjakt upp med syfte att samla in pengar till Oasen. Det blev ett lyckat arrangemang.

Annonser