JUST NU: Flygande start på JJ:s björnjakt!

STRÖMS VATTUDAL (JJ) Jaktjournalens utlottade björnjakt i Ströms Vattudal, väster om Lidsjöberg, fick en flygande start nu på morgonen med björnkontakt direkt.

Holger Nilsson, Jaktjournalen, och Fredrik Bodin, Göteborg, mötte direkt på morgonen en björnhona. De avvaktade skott för att säkra att hon var ensam. Precis innan de skulle skjuta honan dök också en unge upp och de fick säkra sina vapen igen.

Nu fortsätter björnjakten och Rasmus Boström har släppt sina hundar i ett nytt område för att inte störa honan och dess unge.

Jakten avslutas imorgon kväll.

AKTUELLT

Bokmärk hemsidan – JJ-appen försvinner

Kungsbacka (JJ) Från och med den 18 augusti är det www.jaktjournalen.se som gäller. Då släcker vi nämligen ner vår nyhetsapp. På vår hemsida kommer nyheter, filminslag och radiointervjuer till sin rätt på ett betydligt bättre sätt. Se till att bokmärka sajten och skapa en ikon på hemskärmen på din mobil.

Klarar sig kalven i vinter? Hur många älgar dör?

Fagersta (JJ) – Vi har inte upplevt sådant här väder tidigare. Det går inte att förutse hur många vilda djur som kommer att dö till följd av värmen och torkan. Det säger Jägareförbundets forskningsansvarige, Fredrik Widemo.

Älgjaktsvinnarna klara

Kungsbacka (JJ) Varje höst lottar Jaktjournalen ut fem platser till tidningens älgjakt i Ströms Vattudal. Som vanligt är intresset mycket stort. Och de lyckliga vinnarna är…

Annonser