Junselevargen ska skjutas

Stockholm (JJ) Varghonan i Junselereviret ska skjutas. Jakten som avbröts tidigare i februari ska återupptas beslutar Naturvårdsverket på tisdagen, skriver generaldirektör Maria Ågren på Svenska Dagbladets debattsida.

Naturvårdsverket har fått en ny ansökan från en sameby om skyddsjakt och anser sig ha mycket goda skäl att bevilja skyddsjakt. Det förra beslutet om skyddsjakt på Junselevargen upphävdes av förvaltningsrätten som ansåg att det var fel att göra undantag från förbudet att döda vargar och att andra lösningar borde ha prövats. Nytt beslut om skyddsjakt på vargtiken väntas under dagen från Naturvårdsverket.

AKTUELLT

Därför sitter Hedin häktad för illegal vargjakt

Västmanland (JJ) Nu offentliggörs uppgifter kring varför industriledaren och vargdebattören Karl Hedin sitter häktad misstänkt för illegal vargjakt. – Skämtsam jargong och missuppfattning, sammanfattar Hedins advokat, Sven Severin.

Nu ska Sveriges bästa harhund koras

Vrigstad (JJ) Nu är det snart dags för årets stora Stövarmästerskap, Stövar-SM för harhundar. Imorgon invigs arrangemanget i Vrigstad och Jaktjournalen finns naturligtvis på plats.

Annonser