Junselevargen lever farligt

Stockholm (JJ) Junselevargen och en hane fortsätter att riva renar. Vilhelmina Södra Sameby har åter ansökt till länsstyrelsen om att få skjuta dem båda sedan de förlorat minst sju av samebyns renar, rapporterar TT.

Enligt samebynbyn finns ingen annan lösning än skyddsjakt. Svenska rovdjursföreningen anser dock att sju slagna renar sedan i november borde kunna täckas av den ersättning samebyn får för blotta närvaron av varg.

AKTUELLT

Ingrid 79 år fällde 20-taggare

Strömsund (JJ) Att åldern inte har någon betydelse är Ingrid Ludwig, 79 år, ett levande bevis på. I går fällde hon en riktig drömtjur på 20-taggar i Lillvikens Jaktlag, i norra Jämtland.

Det är den vikbara Tikkan polisen vill stoppa

Umeå (JJ) Andra vapen kan enkelt plockas isär och blir då kortare än Tikka T3 TAC A1. Men det är bössan med den vikbara kolven polisen vill stoppa. Nu ska saken upp i Kammarrätten och hittills har tvisten om Tobias Lindgrens licens kostat honom 74 000 kronor.

Vad är det för skogsfågel egentligen?

Norrbotten (JJ) Kusinerna Jonte Salomonsson och Joel Salomonsson från Gråträsk och Piteå i Norrbotten är ivriga skogsfågeljägare. I går fällde dock en skogsfågel de aldrig tidigare stött på. Inte ens fågelforskaren Martin Green kan med säkerhet säga vad det rör sig om.

Annonser