Junselevargen bara en dagsmarsch från Junsele

Stockholm (JJ) Junseletiken är nu nästan tillbaka i Junsele. I förmiddags pejlades hon till ett område öster om Sollefteå.

Enligt Naturvårdsverkets senaste gps-position från i förmiddags befinner sig vargtiken öster om Sollefteå. Hon rör sig i nordöstlig riktning för tillfället.

Junsele ligger drygt fem mil från Sollefteå. En varg kan röra sig upp emot tio mil per dygn så för tiken att vandra upp till vinterbetesmarkerna för renarna i Junsele är gjort på en dag eller två.

AKTUELLT

Kommun och polis oense om hotfull varg

Finland (JJ) Kommunstyrelsen i Vörå och polisen har kommit ihop sig om en närgången och hotfull varg. Polisen beslöt att den inte skulle avlivas och nu har kommunen JO-anmält polisen.

Ingrid 79 år fällde 20-taggare

Strömsund (JJ) Att åldern inte har någon betydelse är Ingrid Ludwig, 79 år, ett levande bevis på. I går fällde hon en riktig drömtjur på 20-taggar i Lillvikens Jaktlag, i norra Jämtland.

Det är den vikbara Tikkan polisen vill stoppa

Umeå (JJ) Andra vapen kan enkelt plockas isär och blir då kortare än Tikka T3 TAC A1. Men det är bössan med den vikbara kolven polisen vill stoppa. Nu ska saken upp i Kammarrätten och hittills har tvisten om Tobias Lindgrens licens kostat honom 74 000 kronor.

Annonser