Junselevarg i sällskap med dalmas

Junsele(JJ) Den så kallade Junselevargen har sällskap med en dalmas. Detta står klart sedan man analyserat spillningsprover. Det här rapporterar Örnksöldsviks Allehanda.

Spårningsförsök har gjorts tidigare, men det har varit svårt på grund av lite snö. Förra månaden samlades dock spillningsprover in. Efter analys står det klart att hanvargen är från Dalarna.

Vargen är av skandinaviskt ursprung och har tidigare registrerats när den var valp i Siljansringen. Junselevargen bedöms vara genetiskt viktig.
– Ur ett genetiskt perspektiv hade det varit bättre om varghannen också kom österifrån, säger Irene Hedlund, enhetschef på länsstyrelsen, till Örnsköldsviks Allehanda.

AKTUELLT

Hemmaseger på Stövar-SM

Vrigstad (JJ) Det har varit två fantastiska provdagar i skogarna utanför Vrigstad i Småland. Efter ett rafflande upplopp stod det till slut klart att lokala hamiltontiken Bärimilla Kelly och ägare Bjarne Engström stod som segrare.

Därför sitter Hedin häktad för illegal vargjakt

Västmanland (JJ) Nu offentliggörs uppgifter kring varför industriledaren och vargdebattören Karl Hedin sitter häktad misstänkt för illegal vargjakt. – Skämtsam jargong och missuppfattning, sammanfattar Hedins advokat, Sven Severin.

Annonser