Junselevarg har troligen fått sällskap

Junsele(JJ) Den så kallade Junselevargen har troligen fått sällskap av en hanne. - Vi tror att det är så. Men först i nästa vecka för vi definitivt svar på en DNA-analys, säger Stefan Tågestad, naturbevakare, till tidningen Ångermanland.

Tågestad och rovdjurskonsulent Gunnar Ledström har varit ute pch spårat och sett att två vargar revirmarkerar. Området ligger öster om Junsele.

Vargspillning har skickats till Viltskadecenter för analys, besked väntas nästa vecka.
Misstanken är att Junseletiken fått sällskap av en hanne.

Vargtiken flyttades fyra gånger förra vintern, men hon gick hela tiden tillbaka till området.
Oron är nu stor bland samerna för att renar åter ska rivas av vargarna.
Det här rapporterar tidningen Ångermanland.

AKTUELLT

Nu ska Sveriges bästa harhund koras

Vrigstad (JJ) Nu är det snart dags för årets stora Stövarmästerskap, Stövar-SM för harhundar. Imorgon invigs arrangemanget i Vrigstad och Jaktjournalen finns naturligtvis på plats.

Bra jaktår för tjäder och vildsvin i Dalarna

Dalarna (JJ) Det är goda tider för skogsfågeljägarna och vildsvinsjägarna i Dalarna. Under senaste jaktåret sköts nästan dubbelt så många tjädrar som året innan – och antalet fällda vildsvin fortsätter öka.

Skadades när hjort attackerade

Linköping (JJ) Eftersöket på en skadad hjort blev dramatiskt när eftersöksjägaren plötsligt blev attackerad och landade så illa att räddningstjänst och ambulans fick inkallas. Olyckan inträffade utanför Sturefors i Linköpings kommun.

Debatt: Riksjaktvårdskonsulent rasar över älgrapport

Kungsbacka (JJ) Skogsstyrelsens föreslår en kraftig sänkning av älgstammen. I diskussioner kring hur mycket älgstammen skulle sänkas nämns en halvering. En hållning och målsättning som givetvis är helt oacceptabel för Svenska Jägareförbundet, landets jägare och högst sannolikt även för den breda allmänheten, skriver riksjaktvårdskonsulent Daniel Ligné i ett debattinlägg.

Skogsstyrelsen vill halvera älgstammen

Kungsbacka (JJ) I en ny rapport föreslår Skogsstyrelsen att man ska halvera älgstammen för att öka tillväxten i skogen. Dessutom föreslår myndigheten att man ska gå från älgförvaltningsområden till klövviltförvaltningsområden.

Annonser