Junseletiken knallar hemåt

Stockholm (JJ) I förra veckan flyttades Junseletiken för fjärde gången söder ut, men hon har redan pejlat in väderstrecken och börjat traska hemåt. Alltså norrut.
Vargtiken som uppehållit sig i renbetesland i Junsele flyttades i förra veckan till Stockholms län men är redan på väg norr ut och på gränsen till Gävleborgs län. Foto: Naturvårdsverket

Magnus Kristoffersson som är projektledare på Naturvårdsverket och som deltagit både vid flytten av Norrbottenvargarna till Tiveden och nu Junseletiken, säger till Svensk Jakt och hela flyttprocessen gick bra och att hon börjat röra på sig.

– Hon tycks vara relativt opåverkad av flytten. Normalt brukar vargarna ta ett dygn på sig för återhämtning efter en sån här flytt, innan de börjar röra på sig. Den här vargen vilade nu en dag, sedan började hon vandra norrut. Hon har rört sig ungefär tre mil per natt och det är norrut hon är på väg.

Enligt Länsstyrelsen i Stockholms läns rovdjursansvarige Hanna Dittrich Söderman lämnade tiken relativt snabbt länet.

– Den släpptes under natten till fredag på en fastighet  mellan Rimbo och Edsbro som ägs av staten. Vargen hade lämnat vårt län redan under lördagen.  

AKTUELLT

Bokmärk hemsidan – JJ-appen försvinner

Kungsbacka (JJ) Från och med den 18 augusti är det www.jaktjournalen.se som gäller. Då släcker vi nämligen ner vår nyhetsapp. På vår hemsida kommer nyheter, filminslag och radiointervjuer till sin rätt på ett betydligt bättre sätt. Se till att bokmärka sajten och skapa en ikon på hemskärmen på din mobil.

Älgjaktsvinnarna klara

Kungsbacka (JJ) Varje höst lottar Jaktjournalen ut fem platser till tidningens älgjakt i Ströms Vattudal. Som vanligt är intresset mycket stort. Och de lyckliga vinnarna är…

Annonser