Junseletiken klarade Gävleflasktratten

Söderhamn (JJ) Junselevargtiken fortsätter oförtrutet sin vandring mot norr. Hon går öster om E4:an och är starx norr om Söderhamn nu.

Vargtiken har gått över 15 mil norrut sedan hon släpptes för drygt en vecka sedan. I förrgår rapporterade Jaktjournalen som då var i kontakt med projektledaren Magnus Kristoffersson på Naturvårdsverket, att tiken befann sig i Gävle kommun.

VArgforskaren Olof Liberg sa i samband med att dessa uppgifter kom ut till Jakt och Jägare att passagen förbi Gävle skulle innebära stora problem för henne. Men GPS-signalerna i dag meddelar att tiken redan lämnat kommunen och nu är strax norr om Söderhamn.

Vargtikens väg norrut. Källa: Naturvårdsverket
AKTUELLT

Bokmärk hemsidan – JJ-appen försvinner

Kungsbacka (JJ) Från och med den 18 augusti är det www.jaktjournalen.se som gäller. Då släcker vi nämligen ner vår nyhetsapp. På vår hemsida kommer nyheter, filminslag och radiointervjuer till sin rätt på ett betydligt bättre sätt. Se till att bokmärka sajten och skapa en ikon på hemskärmen på din mobil.

Älgjaktsvinnarna klara

Kungsbacka (JJ) Varje höst lottar Jaktjournalen ut fem platser till tidningens älgjakt i Ströms Vattudal. Som vanligt är intresset mycket stort. Och de lyckliga vinnarna är…

Annonser