Junilistans första namn diskuterade jakt i Karlstad

Karlstad (JJ) Jörgen Appelgren, Junilistans första namn till Europaparlamentet, har besökt Karlstad under sin valturné och diskuterade bland annat jakt p Jägareförbundet.

Vi i Junilistan och Jägarförbundet har en del gemensamma åsikter när det gäller hur besluten tas i EU. Bland annat tycker vi att besluten som tas i Bryssel inte gagnar jakten här hemma.  

Man har en helt annan bild av jakt i Bryssel än hur det ser ut hos oss. Vi är 28 olika länder och det passar inte med samma regler för alla, och det gäller inte bara jakten, säger han, skriver Värmlands Folkblad.

AKTUELLT

Märkt varg hittad död i norra Värmland

Värmland (JJ) Enligt vad Jaktjournalen erfar har en av vargarna som förra vintern märktes i det så kallade Grenseviltsprojektet hittats död. Uppgifter gör gällande att polisen misstänker illegal jakt.

Klövvilts-SM för beaglarna blev en succé

Ödeshög (JJ) Alla deltagande beaglar gick till pris och nio av elva startande hundar genomförde dubbla prisdrev. I går genomförde Svenska Beagleklubben för första gången någonsin klövvilts-SM, och det blev verkligen den succé klubben hoppats på.

Krönika: TV:s I rovdjurens spår – ”riktig göggelmögga”

Fagersta (JJ) Hos Sveriges Television ska medarbetarna vara opartiska. Det gäller dock inte rovdjur i allmänhet och varg i synnerhet. På bästa sändningstid serveras nu svenska folket superpartisk "göggelmögga-journalistik" när Anders Lundin åker runt I rovdjurens spår, skriver Jaktjournalens Mikael Moilanen i den här krönikan.

Annonser