Junilistans första namn diskuterade jakt i Karlstad

Karlstad (JJ) Jörgen Appelgren, Junilistans första namn till Europaparlamentet, har besökt Karlstad under sin valturné och diskuterade bland annat jakt p Jägareförbundet.

Vi i Junilistan och Jägarförbundet har en del gemensamma åsikter när det gäller hur besluten tas i EU. Bland annat tycker vi att besluten som tas i Bryssel inte gagnar jakten här hemma.  

Man har en helt annan bild av jakt i Bryssel än hur det ser ut hos oss. Vi är 28 olika länder och det passar inte med samma regler för alla, och det gäller inte bara jakten, säger han, skriver Värmlands Folkblad.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Åt trafikdödad kviga – Åtalas för jaktbrott

Efter att ha kört på en kviga rensade den 50-årige föraren och hans kamrater den från vom och glassplitter, och delade på köttet. Men de hade inte jakträtt på platsen och nu åtalas de för jaktbrott, skriver Värmlands Folkblad.

Hårkorset: Kom i form med HI-metoden!

Direkt efter tolvslaget fattas tusentals mer eller mindre välgrundade beslut att börja ”ett nytt liv”. Det finns många metoder att gå ner i vikt och komma i form. Den som vill börja det nya året, som det gamla slutade, kan välja champagnemetoden, medan personer lagda år vegohållet kanske finner ett alternativ i bananmetoden. Rovdjursmetoden påstås vara perfekt för den urbane jägaren. Men Jaktjournalens skribent Kjell Brännström vill slå ett slag för HI-metoden.

Laga till en smarrig hare i ugnen

Hare är ett underskattat matvilt. Prova att tillaga haren i ugnen. Du behöver: 1 hare 5 msk olivolja 1 l vatten 2 vitlökar ½ kg tomater Rosmarin och timjan efter smak salt och peppar eventuellt lite viltfond   Gör så här: •   Lägg alla bitar först 1 dygn i mjölk eller filmjölk om du vill
ANNONS ▼

Annonser