Juholt försvarar licensjakten på varg!

Socialdemokraternas nyvalde partiledare fick frågan: "Ska Sverige fortsätta licensjakten på varg?" I SVT:s Agenda. Hans svar var ett tydligt ja. Det har fått föreningen Djurskyddet i Sverige att reagera kritiskt.

– Vi beklagar starkt att Håkan Juholt tycks ge regeringen stöd för licensjakten på varg! säger Sven-Erik Alhem, ledamot i Djurskyddet Sveriges förbundsstyrelse och ansvarig för rovdjursfrågor, i ett pressmeddelande.
Djurskyddet Sverige EU-anmälde tillsammans med Rovdjursföreningen, WWF och Naturskyddsföreningen den svenska licensjakten förra året. EU-kommissionen har tagit anmälan på mycket stort ansvar och krävt förklaring av den svenska regeringen.  
– Vi är övertygade om att licensjakten inte är förenlig med EU:s art och habitatdirektiv, och det är mycket olyckligt om ledande svenska politiker inte inser detta! säger Sven-Erik Alhem.  
– Vi kommer att begära en uppvaktning av Håkan Juholt och föra ett samtal om vargens utsatta situation och ge honom vår syn på den mycket olämpliga licensjakten! säger Sven Stenson, förbundsordförande för Djurskyddet Sverige.

AKTUELLT

Exceptionellt stora älgbetesskador i norr

Norrland (JJ) Myndigheten Skogsstyrelsen meddelar att statistiken från årets nu färdiga betesinventering är sammanställd. Resultatet visar områden Norrland med betesskador på tall, större än någonsin uppmätta.

Ny webb och app från Easyhunt

Kungsbacka (JJ) Easyhunt lanserar i dag, fredag, en ny webb och app som ersätter de gamla. Bland annat utlovas supersnabb karta med fastighetsgränser.

Annonser