Jörgen sköt ännu en björn för Bozz | Jaktjournalen
Just nu:
Annons
6 år sedan
Ett gäng nöjda björnjägare i Myckelgensjö. Fr. vänster Jörgen Sejsing med sin vita älghund Bozz, Håkan Lundberg, Frank Lundqvist, Oscar Johansson med jämttiken Vindbackens Doris. Med på jakten var även fotografen Niklas Lundqvist.
Jörgen sköt ännu en björn för Bozz
Örnsköldsvik (JJ) Jörgen Sejsing från Överhörnäs utanför Örnsköldsvik, sköt i lördags sin fjärde björn efter sin vita älghund Bozz. Totalt har det skjutits fem björnar för Bozz som hunnit bli fem år gammal.
Jörgen fick vid 12-tiden på lördagen besked av sin kompis Niklas Lundkvist, Bredbyn, att de haft björnkontakt och ståndskall på förmiddagen med Niklas jämttik, Vindbackens Doris, utan att någon lyckades skjuta björnen. Jörgen kastade sig omedelbart i bilen och efter en timme var han på plats i Myckelgensjö, strax söder om Junsele, där han fick veta var björnen senast varit synlig. Bozz fick komma loss och sökte trots värmen mycket bra. En kilometer in i såten såg Jörgen på pejlen hur Bozz vinklade och ökade farten. – Jag meddelade via radion att Bozz spårade någonting och att skyttarna skulle vara på sin vakt, berättar Jörgen. Efter 850 meter kom upptaget i en risig ungskog och björnen gjorde sedan en förflyttning på 100 meter ned mot en myr där den sedan stod fast i en timme och tjugo minuter. När Jörgen kom fram till ståndskallet kunde han ganska enkelt på cirka 30 meters avstånd skjuta björnen som var en hane och vägde 140 kilo. – Jag tyckte att det var ett perfekt läge och jag har alltid tidigare tvingats smyga mycket närmare, berättar en mycket nöjd Jörgen Sejsing.        

FLER ARTIKLAR PÅ SAMMA ÄMNE

  SENASTE NYTT

   VAPENTEST

    RECEPT

     FLER NYHETER

      Få koll på alla nyheter – aktivera notiser i din webbläsare
      Jag vill testa!