Jordgubbsodlare använde olaglig vildsvinsfällla

Ekenäs (JJ) En jordgubbsodlare i skånska Ekenäs tröttnade på vildsvinens skador och byggde en egen vildsvinsfälla. I höstas dömde hovrätten honom för jaktbrott. En dom som står fast sedan högsta domstolen nekat prövningstillstånd, rapporterar Skånska Dagbladet.

– Det är beklagligt. Jag anser mig inte vara skyldig till något, säger jordgubbsodlaren till Skånska Dagbladet.

Det var i april 2013 som jordgubbsodlaren till slut tröttnade på vildsvinens framfart i jordgubbsodlingen. Odlaren byggde en egenkonstruerad fälla. Något han inte trodde var olagligt eftersom han kände till att andra också byggt fällor.

Några vildsvin fångades aldrig i fällan men när Polisen fick reda på saken påbörjades en rättsprocess som först nu avslutats. Högsta domstolen har meddelat att de inte kommer att pröva hovrättens dom och jordgubbsodlaren ska därför betala 50 dagsböter.

– Det är retligt. För mig är det viktigt att reda ut det hela och jag känner mig inte som en brottsling, säger  bärodlaren till Skånska Dagbladet.

AKTUELLT

Jägare fann fullt utvecklat foster i dovhind

Västsverige (JJ) Ett jaktlag i Västsverige blev minst sagt konfunderade när de på en jakt i helgen passade en dovhind. De fann nämligen ett fullt utvecklat foster i henne. Med andra ord skulle hon kalva nu i dagarna, omkring tre månader senare än normalt.

Annonser