Jonas lade förslaget om senare björnjaktstart

Västerbotten (JJ) Det var Jonas Markström som skrev motionen som nu lett till att starten för björnjakten flyttas fram till den 3 september. – Jag hoppas att debatten förs lite nyanserat, säger han i Jaktjournalens webbradio.

Jonas Markström lade motionen som nu lett fram till förslaget att senarelägga björnjakten i Västerbotten. Här ses han med hunden Vilda. Foto: Privat

Som Jaktjournalen rapporterat i en rad artiklar och webbradioinslag vill Viltförvaltningsdelegationen och länsstyrelsen i Västerbotten att älgjakten och björnjakten startar samtidigt.

Länsstyrelsen söker dispens hos Naturvårdsverket för ändringen där ett försök är tänkt att genomföras under tre år. Björnjakten ska starta den 3 september istället för 21 augusti.

Här förklarar Jonas Markström hur han tänker kring sitt förslag som han lade fram i en motion till Svenska Jägareförbundet i Västerbotten.

 

Mikael Moilanen
mikael.moilanen@jaktjournalen.se
070 – 744 18 21
AKTUELLT

Bokmärk hemsidan – JJ-appen försvinner

Kungsbacka (JJ) Från och med den 18 augusti är det www.jaktjournalen.se som gäller. Då släcker vi nämligen ner vår nyhetsapp. På vår hemsida kommer nyheter, filminslag och radiointervjuer till sin rätt på ett betydligt bättre sätt. Se till att bokmärka sajten och skapa en ikon på hemskärmen på din mobil.

Björnjakten 2018 – Robert Salomonsson tror på Lillen

Dorotea (JJ) Den 21 augusti är det dags för björnjaktspremiär. I år får totalt 284 björnar fällas under licensjakten som får pågå som längst fram tills den 15 oktober. Jaktjournalen har checkat av hur några av Sveriges mer namnkunniga björnjägare förberett sig.

Annonser