Jonas lade förslaget om senare björnjaktstart

Västerbotten (JJ) Det var Jonas Markström som skrev motionen som nu lett till att starten för björnjakten flyttas fram till den 3 september. – Jag hoppas att debatten förs lite nyanserat, säger han i Jaktjournalens webbradio.

Jonas Markström lade motionen som nu lett fram till förslaget att senarelägga björnjakten i Västerbotten. Här ses han med hunden Vilda. Foto: Privat

Som Jaktjournalen rapporterat i en rad artiklar och webbradioinslag vill Viltförvaltningsdelegationen och länsstyrelsen i Västerbotten att älgjakten och björnjakten startar samtidigt.

Länsstyrelsen söker dispens hos Naturvårdsverket för ändringen där ett försök är tänkt att genomföras under tre år. Björnjakten ska starta den 3 september istället för 21 augusti.

Här förklarar Jonas Markström hur han tänker kring sitt förslag som han lade fram i en motion till Svenska Jägareförbundet i Västerbotten.

 

Mikael Moilanen
mikael.moilanen@jaktjournalen.se
070 – 744 18 21
ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Kronhjort tjuvskjuten på Mikaels mark

Någon gång mellan klockan ett i natt och sju natten mot lördagen tjuvsköt någon en kronhjort på Mikael Anjous jaktmark nordost om Vimmerby. Men tjuvjägarna kan åka fast – det finns vittnen som kan ha sett dem.
ANNONS ▼