Johan sköt björn i Lumsheden

Johan Öhman med björnhanen som han sköt på gångstånd  i samband med ett eftersök i Lumsheden Lumsheden (JJ) Johan Öhman, Örsundsbro, sköt i går en hanbjörn efter en spännande jakt tillsammans med Lari Mann.

De båda björnjägarna kom till Lumsheden efter att ha fått tips om en björn som uppehöll sig i en havreteg. Hundarna började omgående att väcka på nattslagen när det plötsligt small ett skott hos en passkytt.

Det visade sig att en björn kommit för att passera en väg där skytten satt. Johan och Lari kopplade hundarna och tog sig snabbt till skottplatsen där de gjorde en snabb undersökning utan att finna något blod eller hår.
Skytten var dock övertygad om att han träffat eftersom björnen tecknade i skottet. Jägarna släppte på spåret och nu handlade det om ett eftersök.

Det dröjde inte länge innan det blev upptag och gångstånd. Johan följde gångståndet och efter ett par kilometer fick han läge och kunde avsluta jakten. Björnen var en hane som vägde 70 kilo.  Björnjakten började i Gävleborg och avslutades i Dalarna.

Jakten i Gävleborg har gått extremt snabbt och efter tio dagar är jakten avslutade eftersom alla 37 björnar är skjutna. Även i Dalarna område två är jakten avlyst efter att 40 björnar skjutits. Totalt har det fällts 50 björnar i Dalarna.

– Det är oerhört gott om björn i trakterna kring Lumsheden, säger Johan som nu drar till Härjedalen tillsammans med Jimmy Mårtensson och Lari Mann.

AKTUELLT

Finsk seger på nordiska mästerskapen

Luleå (JJ) De finska stövarekipagen tog hem segern både individuellt och i lag när Nordiska Stövarmästerskapet arrangerades första helgen i december av Norrbottens läns stövarklubb.

Annonser