Johan fällde björn på sin första björnjakt

Stråsjö (JJ) Johan Eklöf, Stockholm fällde sin första brunbjörn tidigt i morse när han satt på pass i Stråsjö, Hälsingland. Det är dröm som går i uppfyllelse, säger han.

Johan Eklöf, som till vardags driver Roslagens jakt fick en björnjaktspremiär han sent kommer glömma.

Johan Eklöf gick upp strax före fyra i morse och var en av 6 skyttar som tog pass när jaktlaget i Stråsjö, Hälsingland inledde årets björnjakt.

– Jag hade inte suttit många minuter på hygget när jag ser något vitt framför mig. Det tar ett tag men via uteslutsmetoden förstår jag snart att det är en björn som går och äter på hygget.

I femton minuter sitter Johan med osäkrad bössa och inväntar läge. Björnen rör sig mellan tallarna och det är svårt att rent skottfält.

– Många tankar hinner passera innan jag kommer till skott, men till slut får jag ett läge och kan fälla den på 38 meter. Det var helt otroligt.

Björnjakten är den första Johan deltar på här i Sverige. I somras spenderade han flera veckor nere på den afrikanska savannen i ett försök att fälla en leopard, men chansen uteblev.

– Nu kändes det som om jaktguden var på min sida.

Björnen var en hona på cirka 100 kilo.

Björnhonan var mycket ljus i pälsen.

Björnhonan var mycket ljus i pälsen.

AKTUELLT

Älgjakt med välgörenhetstema i Harrsjön

Harrsjön (JJ) Per Jonsson, Strömsund drabbades av cancer före jul 2017. Efter operation och behandling ville Per göra något för de som bor på patienthotellet och sysselsätter sig i dess hobbyverkstad Oasen i Umeå. Med hjälp av SCA styrdes en älgjakt upp med syfte att samla in pengar till Oasen. Det blev ett lyckat arrangemang.

Annonser