Joggare undkom attack på löprundan- ströp puma

Det låter helt osannolikt men händelsen inträffade nyligen i Colorado. En joggare som attackerades av en bergspuma lyckades klara livhanken och ströp puman med sina bara händer.

den döda puman återfanns på platsen joggaren angett och där syntes spår efter kamp. Foto: Gettyimages

Det är The Denver Post som rapporter om pumaattacken. Joggaren som är i 30-årsåldern fick lämna sjukhuset i går. Mannen fick bit- och rivsår på kroppen.

Det var under en löptur i West Ridge Trail i Larimer County som mannen plötsligt hörde hur något närmade sig honom bakifrån. När han vände sig om upptäckte han att en puma kom springandes mot honom.

Enligt Rebecca Farrell, talesperson för Colorado Parks and Wildlife skrek mannen först och viftade med händerna för att skrämma puman. Men djuret lät sig inte skrämmas utan attackerade mannen.

Under tumultet försökte mannen först slå puman med en sten han plockat upp. Puman fortsatte dock bita och riva mannen som till slut lyckades komma runt djuret. Han krokade benen runt djuret och ströp sedan det.

– Han har inte bara varit modig men också väldigt målinriktad. Det är en makalös historia. Alla som hört talas om den är förvånade och imponerade. Han borde inte behöva köpa en öl själv till i hela sitt liv,  säger Farrell till The Denver Post.

 

 

 

 

 

Dela artikeln via e-post

AKTUELLT

Ny hundpejl från WeHunt

WeHunt lanserar en ny hundpejl - GPS Plus. Den kommer presenteras på Elmia Game Fair i Jönköping 30 maj – 1 juni. – Vi vågar påstå att detta är den mest kompletta lösningen för hundförare och jaktlag, säger Theodor Storm som är huvudutvecklare och vice VD på WeHunt.

Blaser R8 Silence – inbyggd ljuddämpare

Blaser R8 Silence är det senaste i Blasers R8 familj. Vid en första anblick ser den nya skapelsen en smula klumpig ut och ger ett tungt intryck. Skenet bedrar och efter en stund har ögat vant sig och efter besöken på skjutbanan är habegäret i fullt sving.Blaser R8 Silence är den första serietillverkade jaktstudsaren med ljuddämpningen integrerad i pipan. Men smakar det så kostar det.

Annonser