Joggare undkom attack på löprundan- ströp puma

Det låter helt osannolikt men händelsen inträffade nyligen i Colorado. En joggare som attackerades av en bergspuma lyckades klara livhanken och ströp puman med sina bara händer.

den döda puman återfanns på platsen joggaren angett och där syntes spår efter kamp. Foto: Gettyimages

Det är The Denver Post som rapporter om pumaattacken. Joggaren som är i 30-årsåldern fick lämna sjukhuset i går. Mannen fick bit- och rivsår på kroppen.

Det var under en löptur i West Ridge Trail i Larimer County som mannen plötsligt hörde hur något närmade sig honom bakifrån. När han vände sig om upptäckte han att en puma kom springandes mot honom.

Enligt Rebecca Farrell, talesperson för Colorado Parks and Wildlife skrek mannen först och viftade med händerna för att skrämma puman. Men djuret lät sig inte skrämmas utan attackerade mannen.

Under tumultet försökte mannen först slå puman med en sten han plockat upp. Puman fortsatte dock bita och riva mannen som till slut lyckades komma runt djuret. Han krokade benen runt djuret och ströp sedan det.

– Han har inte bara varit modig men också väldigt målinriktad. Det är en makalös historia. Alla som hört talas om den är förvånade och imponerade. Han borde inte behöva köpa en öl själv till i hela sitt liv,  säger Farrell till The Denver Post.

 

 

 

 

 

AKTUELLT

Svårt vargbiten älg avlivad i Värmland

En älg som sargats svårt av vargar avlivades på onsdagen strax öster om Karlstad. – Den blödde väldigt och hade svåra bettskador, berättar Jägareförbundets ordförande i Värmland, Anders Olsson.

Inrikesministern svarar undflyende om skytteverksamheters framtid

Polisen arbetar med en ny policy som avser besiktning av skjutbanors tävlingsstationer. Blir riktlinjerna som de ser ut i dag verklighet kommer många skytteklubbars verksamhet försvåras. Inrikesminister Mikael Damberg svarar undflyende på Sten Berghedens skriftliga fråga om konsekvenserna av förslaget.

Kalle utbildar jägare i den ”skitigaste jakten”

– En del kursdeltagare inser att de aldrig kommer att jaga säl. Det här är nog den skitigaste jakt man kan tänka sig. Det säger förre jaktvårdskonsulenten Kalle Johansson, som driver säljaktsutbildningar inom nystartade förbundet "Allmogejägarna".

2019 års våtmarksstipendiat korad

Ett gediget arbete med våtmarker för att gynna fåglar som lever i denna biotop premieras varje år, genom Våtmarksstipendiet. I år landade stipendiet i Västergötland.

Annonser