Joggare undkom attack på löprundan- ströp puma

Det låter helt osannolikt men händelsen inträffade nyligen i Colorado. En joggare som attackerades av en bergspuma lyckades klara livhanken och ströp puman med sina bara händer.

den döda puman återfanns på platsen joggaren angett och där syntes spår efter kamp. Foto: Gettyimages

Det är The Denver Post som rapporter om pumaattacken. Joggaren som är i 30-årsåldern fick lämna sjukhuset i går. Mannen fick bit- och rivsår på kroppen.

Det var under en löptur i West Ridge Trail i Larimer County som mannen plötsligt hörde hur något närmade sig honom bakifrån. När han vände sig om upptäckte han att en puma kom springandes mot honom.

Enligt Rebecca Farrell, talesperson för Colorado Parks and Wildlife skrek mannen först och viftade med händerna för att skrämma puman. Men djuret lät sig inte skrämmas utan attackerade mannen.

Under tumultet försökte mannen först slå puman med en sten han plockat upp. Puman fortsatte dock bita och riva mannen som till slut lyckades komma runt djuret. Han krokade benen runt djuret och ströp sedan det.

– Han har inte bara varit modig men också väldigt målinriktad. Det är en makalös historia. Alla som hört talas om den är förvånade och imponerade. Han borde inte behöva köpa en öl själv till i hela sitt liv,  säger Farrell till The Denver Post.

 

 

 

 

 

AKTUELLT

Rapport från Värmland inför Stövar-SM för rävhundar

I helgen avgörs Stövar-SM för rävhundar och ekipagen och arrangörsstaben samlas ikväll. Jaktjournalens webbradio fick en pratstund med tidningens utsände, Holger Nilsson, och ordföranden i Stövarklubben Värmland, Christer Andersson, om förutsättningarna.

Mustig och supergod älggryta

Att avnjuta en härlig älggryta efter en lyckad jaktdag kan vara det härligaste som finns. Vi jägare kan skatta oss lyckliga att ha det mest ekologiska och delikata köttet i frysen. Jaktjournalen kan dela med sig av ett riktigt härligt recept av älggryta som går hem hos både barn och vuxna. Ingredienser: 600 gram grytbitar

Blaser R8 Carbon Success – vi snackar extra allt!

Blaser har i sitt R8 system ett enormt utbud av kolvar, pipor och kalibrar. Man har under senare år lanserat nya modeller riktat mot kvinnliga jägare och skyttar. Dessa modeller, R8 Intuition-studsare och hagelbocken F 16 Intuition fungerar också väl för lite kortare manliga jägare. De senaste tillskotten i R8 familjen är en tumhålsstock i Carbonfiber och en pipa med inbyggd ljuddämpning. Den senare återkommer vi med en test så snart det går.

Bira – en sann norgehistoria

Vid injagning av skällande fågelhundar betonar många vikten av att de första fågeltagningarna blir rätt. Guri Malla´s Nob Bira vinnare av Skallkungtävlingen 2018 är ett exempel på motsatsen. Även om det går fel i början kan slutresultatet ändå bli perfekt.

Regeringen: Hundträning i vilthägn kan förbjudas

Regeringen flaggar för att det kan komma ett förbud mot jaktträning med hund på vilt i hägn. Men landsbygdsminister Jennie Nilssons politiskt sakkunnige, Janus Brandin, vill tona ned det hela. – Det är bara en notering regeringen gör, säger han till Jaktjournalen.

Annonser