Joggare undkom attack på löprundan- ströp puma

Det låter helt osannolikt men händelsen inträffade nyligen i Colorado. En joggare som attackerades av en bergspuma lyckades klara livhanken och ströp puman med sina bara händer.

den döda puman återfanns på platsen joggaren angett och där syntes spår efter kamp. Foto: Gettyimages

Det är The Denver Post som rapporter om pumaattacken. Joggaren som är i 30-årsåldern fick lämna sjukhuset i går. Mannen fick bit- och rivsår på kroppen.

Det var under en löptur i West Ridge Trail i Larimer County som mannen plötsligt hörde hur något närmade sig honom bakifrån. När han vände sig om upptäckte han att en puma kom springandes mot honom.

Enligt Rebecca Farrell, talesperson för Colorado Parks and Wildlife skrek mannen först och viftade med händerna för att skrämma puman. Men djuret lät sig inte skrämmas utan attackerade mannen.

Under tumultet försökte mannen först slå puman med en sten han plockat upp. Puman fortsatte dock bita och riva mannen som till slut lyckades komma runt djuret. Han krokade benen runt djuret och ströp sedan det.

– Han har inte bara varit modig men också väldigt målinriktad. Det är en makalös historia. Alla som hört talas om den är förvånade och imponerade. Han borde inte behöva köpa en öl själv till i hela sitt liv,  säger Farrell till The Denver Post.

 

 

 

 

 

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Vinn tre dagars jakt i Ströms Vattudal

Drömmer du om att få uppleva älgjakt när den är som bäst. Tveka då inte att anmäla dig till Jaktjournalens Vinnarjakt i Ströms Vattudal, Jämtland, i slutet av september. Vi lottar ut fem platser till våra prenumeranter.

Finska rakrepetern Lynx testas

Finska studsaren Lynx TD15 är en rakrepeter med en enkel men ytterst smart konstruktion. Pipan, fram- och bakstock har separata fästen i ett fräst och slipat aluminiumblock. Att lossa kolven med pipan fast i lådan gör att träffläget förblir orubbat.

I hårkorset: Var är jägarna i vapendebatten?

Vi jägare och sportskyttar utgör inte hotet, men drabbas ändå fatalt. Varför skriker vi inte högre när vår vardag raseras bit för bit. Ett nytt vapendirektiv ska tillämpas i Sverige och under några år har frågan utretts och stötts och blötts. Än så länge finns ingen kvitto på utfallet men om polisen hade fått bestämma
ANNONS ▼

Annonser