JJ:s Per Jonson fick skjuta älg på lock – "häftigt" | Jaktjournalen
Just nu:
Annons
2 år sedan älg
Per Jonson på passet Fläskhyllan, dit han nu på morgonen lyckades locka en älgtjur. Foto: Per Jonson
JJ:s Per Jonson fick skjuta älg på lock - "häftigt"
Jämtland (JJ) Jaktjournalens Per Jonsson fick på onsdagen vara med om en mäktig jaktupplevelse på tidningens redaktionsjakt. Per lockade in en älgtjur som han fick skjuta.
Åtta av tidningens medarbetare jagar just nu på redaktionsmarkerna i Lidsjöberg. De har haft fantastisk jakt där man lyckats skjuta fem älgar – tre tjurar och två hondjur. Joakim Martinsson sköt i måndags en mindre skoveltjur som hittills är den största. På onsdagsmorgonen lyckades Per Jonson locka till sig en sextaggare. – Jag sitter på ett pass som vi kallar Fläskhyllan. Det är under en kraftledning och man ser hela Jämtland, känns det som, berättar Per.

Jonas Segers metod

Plötsligt svarade älgtjuren.

Jaktjournalens Jonas Seger är duktig lockare och Per använde sig av en metod han lärt sig av Jonas. – Jag tänkte att jag lockar ganska högt och intensivt och kollar vad det leder till, säger Per. Han imiterade en älgkos gnäggande och efter cirka 25 minuter fick han svar. En tjur lockade och lockade om kom närmare. – Plötsligt var han på väg ut i kraftledningsgatan och jag kunde skjuta honom på 60 meters avstånd. Det var häftigt, säger Per. Han har skjutit en älg tidigare på lock, men den gången svarade han på älgens lockrop. Det här var första älgen han fällde genom att börja locka.
Mikael Moilanen mikael.moilanen@jaktjournalen.se 070 – 744 18 21

FLER ARTIKLAR PÅ SAMMA ÄMNE

  SENASTE NYTT

   VAPENTEST

    RECEPT

     FLER NYHETER

      Få koll på alla nyheter – aktivera notiser i din webbläsare
      Jag vill testa!