JJ-medarbetare ställer ut foton

Södertälje (JJ) Enhörnabaserade fotografen och Jaktjournalenmedarbetaren Mikael Grennard ställer i februari månad ut fotografier på djur och natur på Södertälje stadshus.

Mikael Grennard ställer ut bilder djur, natur och jägare i Södertälje.

Från den första till den tjugoförsta februari kan Mikael Grennards bilder beskådas i foajén på Södertälje stadshus.

– Det blir i huvudsak djur och naturbilder med viss Enhörnaprägling. Dessutom kanske flera kommer känna igen de jägarporträtt som också kommer ställas ut, säger han.

Mikael Grennard kan kallas jaktfotograf. En stor del av hans bilder har publicerats i Jaktjournalen och annan jaktpress både i Sverige och internationellt.

Men när han själv får möjligheten att förklara ser han sig snarare som en situationsfotograf, specialiserad på jakt och natur. Även om han gärna ”fuskar”  inom områden som studio och landskap också.

– Jag upplever all fotografering som spännande. I synnerhet när jag erbjuds möjligheten att fånga ett ögonblick i naturen, samspelet mellan människor, eller utspelet hos en människa.

Mikael har gjort sig mest känd som jakt- och viltfotograf, men har också gjort en hel del reklamfotografering inom främst jaktbranschen.

–Men eftersom jag är jägare i botten sitter jag aldrig i gömsle. Jag jagar mina bilder till fots, precis som när jag pürschar med bössan.

Det fotografiska intresset började med att Mikael fick en systemkamera av sin far när han var i tonåren. Han lärde sig att framkalla och kopiera svartvit film. Under studietiden jobbade han på bildbyrån Bildtjänst i Nyköping. Bland flera duktiga fotografer fick han där lära sig grunderna.

Efter studier på Chalmers Tekniska Högskola tog en helt annan karriär fart och fotograferandet blev mest en hobby. Men 2008 togs fotograferandet upp som en delsyssla i det företag i jaktbranschen som Mikael då startade.

 

AKTUELLT

Kommun och polis oense om hotfull varg

Finland (JJ) Kommunstyrelsen i Vörå och polisen har kommit ihop sig om en närgången och hotfull varg. Polisen beslöt att den inte skulle avlivas och nu har kommunen JO-anmält polisen.

Ingrid 79 år fällde 20-taggare

Strömsund (JJ) Att åldern inte har någon betydelse är Ingrid Ludwig, 79 år, ett levande bevis på. I går fällde hon en riktig drömtjur på 20-taggar i Lillvikens Jaktlag, i norra Jämtland.

Det är den vikbara Tikkan polisen vill stoppa

Umeå (JJ) Andra vapen kan enkelt plockas isär och blir då kortare än Tikka T3 TAC A1. Men det är bössan med den vikbara kolven polisen vill stoppa. Nu ska saken upp i Kammarrätten och hittills har tvisten om Tobias Lindgrens licens kostat honom 74 000 kronor.

Annonser