JJ-medarbetare sköt 205 kilos björnhanne

Sveg (JJ) Jaktjournalens medarbetare Tommy Östlund fällde i dag ännu en björn i trakterna kring Sveg. Tommy lyckades genskjuta ett gångstånd och fällde en 205 kilo tung björnhanne.

Rasmus Boström, Tommy Östlund och jaktledare Anders Lindkvist vid den fällda björnen.
Tommy Östlund jagade tillsammans med Rasmus Boström, Remi Olsen på Holmens skogs marker strax söder om Sveg.

Remis plotthundar Mack och Whisp fick tag på en färsk björnlöpa och kom ikapp den stora hannen efter ett tag. Ekipaget stannade aldrig utan gick hela tiden i väg i gångstånd.

Tommy gensköt därför drevet och lyckades smyga in och fälla björnhannen som var mycket aggressiv mot hundarna. – Det var nästan så pulsen gick upp, säger Tommy och skrattar.

I går sköt jägarna en hona på 77 kilo i samma område.I södra Jämtland område 1 återstår nu 11 björnar.

AKTUELLT

Bokmärk hemsidan – JJ-appen försvinner

Kungsbacka (JJ) Från och med den 18 augusti är det www.jaktjournalen.se som gäller. Då släcker vi nämligen ner vår nyhetsapp. På vår hemsida kommer nyheter, filminslag och radiointervjuer till sin rätt på ett betydligt bättre sätt. Se till att bokmärka sajten och skapa en ikon på hemskärmen på din mobil.

Älgjaktsvinnarna klara

Kungsbacka (JJ) Varje höst lottar Jaktjournalen ut fem platser till tidningens älgjakt i Ströms Vattudal. Som vanligt är intresset mycket stort. Och de lyckliga vinnarna är…

Annonser