Jimmy lycklig efter beskedet om björnjakt

Norrbotten (JJ) – Jag blev överlycklig. Det säger norrbottniske jägaren Jimmy Johansson om att det trots allt blir björnjakt i höst. Han har tagit fem veckors semester.

Jimmy Johansson är glad över att få jaga på hemmaplan igen. Foto: Privat

Jaktjournalen har berättat flera gånger om Jimmy Johansson, som lever för jakten och lägger ned enormt med pengar och tid för att ha hundar som fungerar. Läs om Jimmy här och här.

För honom var det en katastrof när länsstyrelsen förra hösten stoppade björnjakten. I vintras sålde Jimmy en av sina hundar och senast vi intervjuade honom var han inne på att göra sig av med björnhundarna – om även årets jakt skulle utebli.

Men i fredags kom besked från länsstyrelsen: 16 björnar får skjutas i länet, 3 nere vid kusten och 13 i inlandet.

– Det är kanonbra – bättre än ingenting. Jag hade nästan börjat planera för en kanadaresa, men nu slipper jag det och kan jaga hemma istället, säger Jimmy Johansson.

Björn- och älgjakt

Han tycker att tilldelningen nere i kustlandet är för knapp.

– Tre björnar där är lite väl häftigt lågt. Bara neråt Pieåhållet har jag hört att de sett fyra-fem olika björnar – bara nu i helgen, säger Jimmy Johansson.

Han har tre vuxna plottar och en valp och kan jaga i princip utanför dörren hemma i Hakkas.

– Jag jobbar hela sommaren och har tagit semester från 21 augusti. Sedan jagar jag björn och älg och börjar med fem veckors semester, säger Jimmy Johansson.

Mikael Moilanen
mikael.moilanen@jaktjournalen.se
070 – 744 18 21
ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Inviger modern skjutbiograf

Hulukvarn Arena utanför Jönköping fortsätter att utveckla sin verksamhet och inviger till helgen en egen skjutbiograf. Enligt Christian Larsson, vd för företaget, blir det Sveriges modernaste skjutbiograf.

Debatt: Osäkert om illegal jakt på varg

Att sprida felaktiga eller dåligt underbyggda uppgifter får mycket negativa konsekvenser med urholkat förtroende för myndigheter, rättsväsende och forskningsverksamhet, samtidigt som jakten på förmodade "förövare" leder till rättsövergrepp. Det skriver Gert Ragnarsson om den illegala vargjakten i den här debattartikeln.

Åt trafikdödad kviga – Åtalas för jaktbrott

Efter att ha kört på en kviga rensade den 50-årige föraren och hans kamrater den från vom och glassplitter, och delade på köttet. Men de hade inte jakträtt på platsen och nu åtalas de för jaktbrott, skriver Värmlands Folkblad.

Hårkorset: Kom i form med HI-metoden!

Direkt efter tolvslaget fattas tusentals mer eller mindre välgrundade beslut att börja ”ett nytt liv”. Det finns många metoder att gå ner i vikt och komma i form. Den som vill börja det nya året, som det gamla slutade, kan välja champagnemetoden, medan personer lagda år vegohållet kanske finner ett alternativ i bananmetoden. Rovdjursmetoden påstås vara perfekt för den urbane jägaren. Men Jaktjournalens skribent Kjell Brännström vill slå ett slag för HI-metoden.
ANNONS ▼

Annonser