Jessica plåtade den vita älgen – igen

Munkedal (JJ) 24-åriga Jessica Hemlin har blivit berömd för sina möten med den vita och ståtliga älgtjuren i Munkedal. På måndagen var det dags igen - älgen dök upp alldeles utanför Jessicas hem och lät sig fotograferas.

Den vita älgen fotograferades på måndagen i Munkedal. Foto: Jessica Hemlin

– Älgen är född 2009 och upptäcktes vid flyginventeringen 2010. Det har gått rykten om att det skulle finnas två vita älgar i området, men jag vet inte hur mycket sanning det ligger i det, Lars Sjöblom, ordförande i Munkedal-Lysekils jaktvårdskrets.

Jessica Hemlin

Jessica Hemlin har fotograferat och filmat den vita älgen flera gånger och medverkat i både TV och rikspress med sina bilder och filmer.

Fredad av jägarna

– Nu dök den upp precis där jag bor i Pilegård i Munkedal. Jag tog bilder på den när den var ungefär 150 meter bort, berättar Jessica för Jaktjournalen.

Jägarna i området har kommit överens om att älgen är fredad.

– Den är allmänt känd i trakten och jag tror att det skulle bli rätt så stor reaktion hos allmänheten om någon sköt den. Därför får den gå, säger Lars Sjöblom.

Mikael Moilanen
mikael.moilanen@jaktjournalen.se
070- 744 18 21
AKTUELLT

Skarp kritik mot polisens hantering av vapenärenden

Linköping (JJ) Polisprofessor Stefan Holgersson riktar skarp kritik mot polisens myndighetsutövning i vapenärenden. I en forskningsrapport kommer han fram till att polisen klipper och klistrar i lagtexter och inte lägger fram uppgifter som talar till klagande personers fördel.

Vi är Jaktjournalen: Kristofer jagar gås professionellt

Kungsbacka (JJ) Jaktjournalen hade inte varit något utan alla våra duktiga medarbetare. Men vilka är de och vad jagar de helst när de inte skriver och fotar för vår räkning. Nu i juli tar vi tempen på personerna bakom kulisserna. Idag är det Kristofer Hanssons tur.

Jakstuga på muséum

Östergötland (JJ) På Lantbruksmuséet i Ljusfallshammar har jaktstugan upphöjts till museiföremål.

Annonser