Jensen ny ordförande i älghundklubben

Bollnäs (JJ) Idag valdes Magnus Jensen, Göteborg, som ordförande i Svenska Älghundklubben.

Efter två år som ledamot i Svenska Älghundklubbens styrelse har nu Magnus Jensen valts som ordförande.

Svenska Älghundklubben har de senaste åren haft en del interna stridigheter som splittrat klubben. Den besvärliga frågan har varit om man ska ansluta sig till de samnordiska jaktprovsreglerna med Norska- och Finska älghundklubbarna.

Slitningarna mellan SÄK:s styrelse och en del lokalklubbar har varit stora. Efter årsskiftet bestämde sig den dåvarande ordföranden Björn Andrén, Örnsköldsvik, att lämna sitt uppdrag under pågående mandatperiod. Enligt hans egna uppgifter fann han inte tillräckligt stöd för sitt uppdrag.

Vid dagens årsmöte i Bollnäs var tongångarna betydligt lugnare. Ett enigt möte valde Magnus Jensen som ny ordförande.

– Det känns väldigt bra, ett ärofyllt uppdrag. Svenska Älghundklubben är en stor förening med 10 000 medlemmar. Föreningen har många väldigt engagerade medlemmar, det ska bli jättekul, berättar Magnus Jensen.

Jensen har tidigare varit ordförande i Svenska Laikaklubben, mellan åren 2010-2013. De två senaste åren har han varit styrelseledamot i älghundklubbens styrelse.

I kommande nummer av Jaktjournalen kan du läsa om hans tankar om hur Svenska Älghundklubben ska arbeta i framtiden.

AKTUELLT

Skarp kritik mot polisens hantering av vapenärenden

Linköping (JJ) Polisprofessor Stefan Holgersson riktar skarp kritik mot polisens myndighetsutövning i vapenärenden. I en forskningsrapport kommer han fram till att polisen klipper och klistrar i lagtexter och inte lägger fram uppgifter som talar till klagande personers fördel.

Annonser