Jätteintresse för Tracker Lady

Charlottenberg (JJ) Hundpejltillverkaren Trackers arrangemang av höstens älghundmästerskap för damer har väckt ett jätteintresse. Redan nu har över 300 damer anmält sig till mästerskapet.

Över 300 kvinnliga hundförare vill starta på Tracker Lady. Foto: Holger Nilsson/arkivfoto.

Tracker och Bergslagens Älghundklubb arrangerar tillsammans Tracker Lady den 11 november med tävlingscentrum i Värmländska Charlottenberg. Trots att anmälningstiden går ut först den 1 oktober har redan över 300 damer anmält sitt intresse att få starta på mästerskapet.
– Det här är självklart långt över de förväntningar vi haft. Nu ska vi avvakta anmälningstiden och sedan ska vi lotta ut tio deltagare, berättar Bosse Fritzén, marknadsansvarig för Tracker i Sverige och Norge.

För att kunna delta i mästerskapet måste man antingen äga hunden själv, eller att någon i familjen äger hunden. Hunden ska också vara jaktprovsmeriterad och ha A- eller B-höfter.

– Vi gör det här arrangemanget i samarbete med BÄK (Bergslagens Älghundklubb) och vi lägger mästerskapet dagen efter deras stora utställning i Charlottenberg där man också kan vara med om man vill, säger Fritzén.

– Provmarker och domare kommer BÄK att ansvara för och tävlingsledare blir Linda Nordling som kommer att ta emot de tävlande.

De tio deltagarna lottas ut i början av oktober och man kan följa dragningen på Trackers Facebooksida där en vinnare presenteras varje dag. Dragningen sköts av Linda Nordling och Bergslagens Älghundklubb och presenteras på film.

– Intresset för Tracker Lady har blivit mycket stort även i Norge och därför kommer vi också att arrangera ett mästerskap där, avslöjar Bosse Fritzén.

 

 

AKTUELLT

Möttes av död älgtjur i trädgården

Veddige (JJ) När Lisbeth Claessons sambo skulle åka till jobbet upptäckte han en älg som låg och sov i trädgården. Lisbeth väcktes och tillsammans smög de ut med kameran. Älgen visade sig dock inte sova. Intill garageuppfarten låg den fina älgtjuren död.

Älgjakt med välgörenhetstema i Harrsjön

Harrsjön (JJ) Per Jonsson, Strömsund drabbades av cancer före jul 2017. Efter operation och behandling ville Per göra något för de som bor på patienthotellet och sysselsätter sig i dess hobbyverkstad Oasen i Umeå. Med hjälp av SCA styrdes en älgjakt upp med syfte att samla in pengar till Oasen. Det blev ett lyckat arrangemang.

Annonser