Jätteintresse för Tracker Lady

Charlottenberg (JJ) Hundpejltillverkaren Trackers arrangemang av höstens älghundmästerskap för damer har väckt ett jätteintresse. Redan nu har över 300 damer anmält sig till mästerskapet.

Över 300 kvinnliga hundförare vill starta på Tracker Lady. Foto: Holger Nilsson/arkivfoto.

Tracker och Bergslagens Älghundklubb arrangerar tillsammans Tracker Lady den 11 november med tävlingscentrum i Värmländska Charlottenberg. Trots att anmälningstiden går ut först den 1 oktober har redan över 300 damer anmält sitt intresse att få starta på mästerskapet.
– Det här är självklart långt över de förväntningar vi haft. Nu ska vi avvakta anmälningstiden och sedan ska vi lotta ut tio deltagare, berättar Bosse Fritzén, marknadsansvarig för Tracker i Sverige och Norge.

För att kunna delta i mästerskapet måste man antingen äga hunden själv, eller att någon i familjen äger hunden. Hunden ska också vara jaktprovsmeriterad och ha A- eller B-höfter.

– Vi gör det här arrangemanget i samarbete med BÄK (Bergslagens Älghundklubb) och vi lägger mästerskapet dagen efter deras stora utställning i Charlottenberg där man också kan vara med om man vill, säger Fritzén.

– Provmarker och domare kommer BÄK att ansvara för och tävlingsledare blir Linda Nordling som kommer att ta emot de tävlande.

De tio deltagarna lottas ut i början av oktober och man kan följa dragningen på Trackers Facebooksida där en vinnare presenteras varje dag. Dragningen sköts av Linda Nordling och Bergslagens Älghundklubb och presenteras på film.

– Intresset för Tracker Lady har blivit mycket stort även i Norge och därför kommer vi också att arrangera ett mästerskap där, avslöjar Bosse Fritzén.

 

 

AKTUELLT

Äldre man sköt på hjort bland villor – polisen utreder

En man i närmare 90-årsåldern misstänks för brott sedan han på måndagsmorgonen skjutit på en dovhjort inne i tätbebyggt område. – Det fanns inget kulfång på platsen. Det är bara tur om ingen fastighet i närheten träffats, säger eftersöksjägaren som larmades ut till händelsen.

Svenska Ulrika vann amerikansk jägartävling

Svenska Ulrika Karlsson-Arne har korats till vinnare i den amerikanska jägartävlingen Extreme Huntress. – Det som bland annat gav mig vinsten var att jag hade bra jakter, berättar Ulrika via telefon från USA.

Annonser