Jättegalt vägde 241 kilo

Aneby (JJ Natten till den 1 oktober sköt Danny Lindstrand, en rejäl galt utanför Aneby, som vägde 241 kilo.– Det är ovanligt att man skjuter en sådan stor galt i Sverige, säger Danny.

Nyligen monterade han belysning på sin åtel, Men det nya ljuset gjorde att galten höll sig tillbaka något. I stället för att närma sig åteln vid åttatiden på kvällen valde i stället galten att återkomma mitt i natten och rörde sig dessutom mycket varsamt.

När Danny lyckades skjuta ett skott slog galten omkull åtelställningen och belysningen slocknade, vilket gjorde Danny något nervös. Men när ficklampan väl var framtagen kunde han konstatera att galten låg kvar och något lättad slapp han således en eftersökning i den mörka skogen.

Galten vägde 241 kilo och en preliminär mätning av betarna visade att de stack ut 98 millimeter utanför käken.

Nu har galten lämnats till en konservator och tanken är att det ska bli ett bogmontage, skriver Vetlanda-Posten.

AKTUELLT

Bokmärk hemsidan – JJ-appen försvinner

Kungsbacka (JJ) Från och med den 18 augusti är det www.jaktjournalen.se som gäller. Då släcker vi nämligen ner vår nyhetsapp. På vår hemsida kommer nyheter, filminslag och radiointervjuer till sin rätt på ett betydligt bättre sätt. Se till att bokmärka sajten och skapa en ikon på hemskärmen på din mobil.

Björnjakten 2018 – Robert Salomonsson tror på Lillen

Dorotea (JJ) Den 21 augusti är det dags för björnjaktspremiär. I år får totalt 284 björnar fällas under licensjakten som får pågå som längst fram tills den 15 oktober. Jaktjournalen har checkat av hur några av Sveriges mer namnkunniga björnjägare förberett sig.

Annonser