Järvhona med ungar ska avlivas i Jämtland

Två järvungar i Jämtland ska grävas ut ur en lya och avlivas. Sedan får honan skjutas.

P4 Jämtland rapporterar att länsstyrelsen beviljat skyddsjakt på järvarna, som befinner sig på en samebys året runt-marker.

I områdena Oldflån och Fisklösån har ett 30-tal renar hittats rovdjursdödade, merparten har dödats av järv.

För en tid sedan avlivades en järvhane men attackerna mot renarna har fortsatt. Nu ska samebyns företrädare och länsstyrelsens personal gräva ut ungarna ur lyan och avliva dem.

Därefter får järvhonan skjutas, antingen från helikopter eller skoter.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Flydde från björn i vild panik

Midsommarfirandets inledande friskvårdsprojekt slutade i dödsångest. Stina Sundström och sju mindre barn sprang på en björn utför Enviken och flydde för livet.

Vinn tre dagars jakt i Ströms Vattudal

Drömmer du om att få uppleva älgjakt när den är som bäst. Tveka då inte att anmäla dig till Jaktjournalens Vinnarjakt i Ströms Vattudal, Jämtland, i slutet av september. Vi lottar ut fem platser till våra prenumeranter.

Finska rakrepetern Lynx testas

Finska studsaren Lynx TD15 är en rakrepeter med en enkel men ytterst smart konstruktion. Pipan, fram- och bakstock har separata fästen i ett fräst och slipat aluminiumblock. Att lossa kolven med pipan fast i lådan gör att träffläget förblir orubbat.

I hårkorset: Var är jägarna i vapendebatten?

Vi jägare och sportskyttar utgör inte hotet, men drabbas ändå fatalt. Varför skriker vi inte högre när vår vardag raseras bit för bit. Ett nytt vapendirektiv ska tillämpas i Sverige och under några år har frågan utretts och stötts och blötts. Än så länge finns ingen kvitto på utfallet men om polisen hade fått bestämma
ANNONS ▼

Annonser