Järvar dödade

Jokkmokk (TT) Två unga järvar med uppsprättade bukar har påträffats i vattnet nedströms Randi kraftstation utanför Jokkmokk.

De dödade fridlysta rovdjuren upptäcktes av dykare som var sysselsatta med underhållsarbete vid kraftstationen.
När kropparna undersöktes konstaterades det att båda järvarna har fått buken uppsprättad och har huvudskador.
Den ena har ett skotthål i huvudet och på den andra är huvudet krossat.
Rovdjursforskaren Peter Segerström har tittat på djuren som forskare försett med chips och tatueringar 2005. Märkningarna visar att djuren är en hona och en hane på två år.

AKTUELLT

Märkt varg hittad död i norra Värmland

Värmland (JJ) Enligt vad Jaktjournalen erfar har en av vargarna som förra vintern märktes i det så kallade Grenseviltsprojektet hittats död. Uppgifter gör gällande att polisen misstänker illegal jakt.

Klövvilts-SM för beaglarna blev en succé

Ödeshög (JJ) Alla deltagande beaglar gick till pris och nio av elva startande hundar genomförde dubbla prisdrev. I går genomförde Svenska Beagleklubben för första gången någonsin klövvilts-SM, och det blev verkligen den succé klubben hoppats på.

Krönika: TV:s I rovdjurens spår – ”riktig göggelmögga”

Fagersta (JJ) Hos Sveriges Television ska medarbetarna vara opartiska. Det gäller dock inte rovdjur i allmänhet och varg i synnerhet. På bästa sändningstid serveras nu svenska folket superpartisk "göggelmögga-journalistik" när Anders Lundin åker runt I rovdjurens spår, skriver Jaktjournalens Mikael Moilanen i den här krönikan.

Annonser