Järnvägsarbetare beskjutna av älgjägare

Söråker (JJ) En jägare i 65-årsåldern döms till dagsböter för "framkallande av fara för annan" efter att ha avlossat tre skott mot en älg i närheten av två järnvägsarbetare.

Det var ifjol som händelsen inträffade. Två personer, som arbetade med underhåll vid järnvägsspåret, blev mycket överraskade när en gevärsknall plötsligt small av alldeles intill dem. I samma stund som smällen ebbat ut får de båda syn på två älgar i närheten av de själva och spåret. När nästa skott bränner av ställer sig de båda arbetarna upp och viftar för att göra sig till känna, men då smäller det ytterligare en gång.
Sundsvalls nyheter skriver nu att tingsrättens bedöming är att järnvägsarbetarna utsatts för konkret livsfara och att även om jägaren som skjutit själv påstår att han hade full koll på situationen, döms han nu alltså till dagsböter för det inträffade.

AKTUELLT

Därför sitter Hedin häktad för illegal vargjakt

Västmanland (JJ) Nu offentliggörs uppgifter kring varför industriledaren och vargdebattören Karl Hedin sitter häktad misstänkt för illegal vargjakt. – Skämtsam jargong och missuppfattning, sammanfattar Hedins advokat, Sven Severin.

Nu ska Sveriges bästa harhund koras

Vrigstad (JJ) Nu är det snart dags för årets stora Stövarmästerskap, Stövar-SM för harhundar. Imorgon invigs arrangemanget i Vrigstad och Jaktjournalen finns naturligtvis på plats.

Annonser