Jarlås och Schoultz får förstärkning – här är de nya åklagarna

Malmö (JJ) Miljöåklagarna Åse Schoultz och Christer B Jarlås får förstärkning för att ureda illegal jakt på stora rovdjur. Tre åklagare till ska jobba med dessa fall.

De tre nya åklagarna i de här ärendena är stationerade i Stockholm, Göteborg och Malmö och heter Charlotta Tanner, Lars Magnusson och Magnus Clase.

– Vi vill sprida de här ärendena på fler åklagare, säger  Kristina Falk Strand,  chefsåklagare i Malmö.

Varför då?

– Det är ärenden som ofta tar ganska mycket tid. Det blir också ofta mycket fokus på de här fallen och då tycker vi att det är lämpligt att sprida dem på fler åklagare, säger Kristina Falk Strand.

”Absolut inte”

I ett par uppmärksammade fall, åtalen i fallen med Lillärdal och Sjunda, har Åse Schoultz och Christer B Jarlås misslyckts driva åtalen till fällande domar.

Det har fått hård kritik, bland annat från debattörer som anser att de väckt obefogade åtal.

Men Kristina Falk Strand säger att utökningen av antal åklagare för grova jaktbrott på rovdjur inte handlar om de friande domarna.

– Nej, absolut inte, säger Kristina Falk Strand.

Mikael Moilanen
mikael.moilanen@jaktjournalen.se
070 – 744 18 21
AKTUELLT

Möttes av död älgtjur i trädgården

Veddige (JJ) När Lisbeth Claessons sambo skulle åka till jobbet upptäckte han en älg som låg och sov i trädgården. Lisbeth väcktes och tillsammans smög de ut med kameran. Älgen visade sig dock inte sova. Intill garageuppfarten låg den fina älgtjuren död.

Älgjakt med välgörenhetstema i Harrsjön

Harrsjön (JJ) Per Jonsson, Strömsund drabbades av cancer före jul 2017. Efter operation och behandling ville Per göra något för de som bor på patienthotellet och sysselsätter sig i dess hobbyverkstad Oasen i Umeå. Med hjälp av SCA styrdes en älgjakt upp med syfte att samla in pengar till Oasen. Det blev ett lyckat arrangemang.

Annonser