Jarlås och Schoultz får förstärkning – här är de nya åklagarna

Malmö (JJ) Miljöåklagarna Åse Schoultz och Christer B Jarlås får förstärkning för att ureda illegal jakt på stora rovdjur. Tre åklagare till ska jobba med dessa fall.

De tre nya åklagarna i de här ärendena är stationerade i Stockholm, Göteborg och Malmö och heter Charlotta Tanner, Lars Magnusson och Magnus Clase.

– Vi vill sprida de här ärendena på fler åklagare, säger  Kristina Falk Strand,  chefsåklagare i Malmö.

Varför då?

– Det är ärenden som ofta tar ganska mycket tid. Det blir också ofta mycket fokus på de här fallen och då tycker vi att det är lämpligt att sprida dem på fler åklagare, säger Kristina Falk Strand.

”Absolut inte”

I ett par uppmärksammade fall, åtalen i fallen med Lillärdal och Sjunda, har Åse Schoultz och Christer B Jarlås misslyckts driva åtalen till fällande domar.

Det har fått hård kritik, bland annat från debattörer som anser att de väckt obefogade åtal.

Men Kristina Falk Strand säger att utökningen av antal åklagare för grova jaktbrott på rovdjur inte handlar om de friande domarna.

– Nej, absolut inte, säger Kristina Falk Strand.

Mikael Moilanen
mikael.moilanen@jaktjournalen.se
070 – 744 18 21
AKTUELLT

Bokmärk hemsidan – JJ-appen försvinner

Kungsbacka (JJ) Från och med den 18 augusti är det www.jaktjournalen.se som gäller. Då släcker vi nämligen ner vår nyhetsapp. På vår hemsida kommer nyheter, filminslag och radiointervjuer till sin rätt på ett betydligt bättre sätt. Se till att bokmärka sajten och skapa en ikon på hemskärmen på din mobil.

Annonser