Jarlås och Schoultz får förstärkning – här är de nya åklagarna

Malmö (JJ) Miljöåklagarna Åse Schoultz och Christer B Jarlås får förstärkning för att ureda illegal jakt på stora rovdjur. Tre åklagare till ska jobba med dessa fall.

De tre nya åklagarna i de här ärendena är stationerade i Stockholm, Göteborg och Malmö och heter Charlotta Tanner, Lars Magnusson och Magnus Clase.

– Vi vill sprida de här ärendena på fler åklagare, säger  Kristina Falk Strand,  chefsåklagare i Malmö.

Varför då?

– Det är ärenden som ofta tar ganska mycket tid. Det blir också ofta mycket fokus på de här fallen och då tycker vi att det är lämpligt att sprida dem på fler åklagare, säger Kristina Falk Strand.

”Absolut inte”

I ett par uppmärksammade fall, åtalen i fallen med Lillärdal och Sjunda, har Åse Schoultz och Christer B Jarlås misslyckts driva åtalen till fällande domar.

Det har fått hård kritik, bland annat från debattörer som anser att de väckt obefogade åtal.

Men Kristina Falk Strand säger att utökningen av antal åklagare för grova jaktbrott på rovdjur inte handlar om de friande domarna.

– Nej, absolut inte, säger Kristina Falk Strand.

Mikael Moilanen
mikael.moilanen@jaktjournalen.se
070 – 744 18 21
AKTUELLT

Krönika: Klent gensvar – vem hade förväntat sig nåt annat!

För tio år sedan skapade den lokala jaktvårdskretsen där jag bor en jourgrupp, vars avsikt var att stå till tjänst när lantbrukare fick problem med vildsvinsskador. Ett antal jägare, mig själv inkluderad ”utbildades” i Skåne och kom hem med höga förhoppningar om att detta skulle bli bra.

Nytt fall av CWD på älg upptäckt

Ytterligare en älg med CWD-smittan har upptäckts i Norrbotten, rapporterar länsstyrelsen. Det rör sig om en äldre älgko som avlivats sedan den uppträdde misstänksamt.

Annonser