Jan Sjölin har avlidit

Mellbystrand (JJ) Jaktjournalens trogne medarbetare Jan Sjölin, Mellbystrand, har avlidit efter en tids sjukdom.


Jan Sjölin, blev 69 år,  och medarbetade i Jaktjournalen sedan 1992.

Det är med stor sorg och saknad Jaktjournalens redaktion mottagit beskedet att medarbetaren Jan Sjölin avlidit efter en tids sjukdom.

Redan 1992 knöts Jan till Jaktjournalen och har under åren varit en av tidningens mest uppskattade medarbetare. Jan stora jaktintresse smittade av sig på sin omgivning och till läsarna för hans stora kunnande.

Förutom själva jakten var viltforskning och biologi Jans stora intressen och hans skrev en rad artiklar i ämnet. När vildsvinen etablerade sig i början av 90-talet i hans omgivning skrev han många artiklar om deras livscykel. Han var också en av de första jaktjournalisterna som skrev om utfodring och förvaltning av vildsvinsstammen.

Jan Sjölin ansvarades också för tidningens Utrustningssidor och läsarnas radannonser.

– Jan hade ett stort intresse av jaktutrustning och med sin noggrannhet uppskattades hans kunnande av hela branschen. Jan var inte bara en duktig medarbetare, han var också en stor vän för alla oss som arbetar med Jaktjournalen, berättar Holger Nilsson, Jaktjournalens chefredaktör.  

Jan skaffade sig tidigt stora kunskaper om vildsvinen.

AKTUELLT

Ingrid 79 år fällde 20-taggare

Strömsund (JJ) Att åldern inte har någon betydelse är Ingrid Ludwig, 79 år, ett levande bevis på. I går fällde hon en riktig drömtjur på 20-taggar i Lillvikens Jaktlag, i norra Jämtland.

Det är den vikbara Tikkan polisen vill stoppa

Umeå (JJ) Andra vapen kan enkelt plockas isär och blir då kortare än Tikka T3 TAC A1. Men det är bössan med den vikbara kolven polisen vill stoppa. Nu ska saken upp i Kammarrätten och hittills har tvisten om Tobias Lindgrens licens kostat honom 74 000 kronor.

Vad är det för skogsfågel egentligen?

Norrbotten (JJ) Kusinerna Jonte Salomonsson och Joel Salomonsson från Gråträsk och Piteå i Norrbotten är ivriga skogsfågeljägare. I går fällde dock en skogsfågel de aldrig tidigare stött på. Inte ens fågelforskaren Martin Green kan med säkerhet säga vad det rör sig om.

Annonser