Jämtland återfår rätten att besluta om järvjakt

Jämtland (JJ) Länsstyrelsen i Jämtland återfår rätten att besluta om skyddsjakt på järv.

Besluten om skyddsjakt på järv blir åter lokala i Jämtland. Foto: Gettyimages

SVT Jämtland berättar att Naturvårdsverket beslutat att länsstyrelsen återfår makten över skyddsjaktsbesluten på järv från och med 1 juni.

Länsstyrelsen fattade under senhösten beslut om förebyggande skyddsjakt på 13 järvar i Jämtland. Det skulle förhindra allvarlig skada på rennäringen.

Skarp kritik

Då ingrep Naturvårdsverket och stoppade skyddsjakten. Dessutom bestraffades länsstyrelsen med att få rätten att besluta om skyddsjakt indragen.

Det ledde till skarp kritik från landshövdingen i Jämtland, Jöran Hägglund, i Jaktjournalens webbradio. Hör inslagen här och här.

Men nu återfår länsstyrelsen alltstå sin rätt att besluta om skyddsjakt på järv och det gäller till den 30 juni 2020 och ska utvärderas varje år.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Stövar-SM för harhundar ställs in på grund av pandemin

Det blir inget SM för harhundar i Värmland i höst. Värmlands Stövarklubb har beslutat att ställa in mästerskapet. – Vi har verkligen vridit och vänt på alternativen men kom fram till att detta är rätt beslut, säger Christer Andersson, ordförande i klubben.

Sunne jaktmässa ställs in

Likt flera andra mässor väljer nu Sunne Jaktmässa att ställa in. – Ingen är mer besviken än vi. Vi hade verkligen sett fram emot att få träffa våra utställare och alla besökare i vackra Rottneros park som vanligt. Framför allt eftersom mässan såg ut att bli den bästa någonsin, men det får bli 2021, säger Bröderna
ANNONS ▼