Jämtland återfår rätten att besluta om järvjakt

Jämtland (JJ) Länsstyrelsen i Jämtland återfår rätten att besluta om skyddsjakt på järv.

Besluten om skyddsjakt på järv blir åter lokala i Jämtland. Foto: Gettyimages

SVT Jämtland berättar att Naturvårdsverket beslutat att länsstyrelsen återfår makten över skyddsjaktsbesluten på järv från och med 1 juni.

Länsstyrelsen fattade under senhösten beslut om förebyggande skyddsjakt på 13 järvar i Jämtland. Det skulle förhindra allvarlig skada på rennäringen.

Skarp kritik

Då ingrep Naturvårdsverket och stoppade skyddsjakten. Dessutom bestraffades länsstyrelsen med att få rätten att besluta om skyddsjakt indragen.

Det ledde till skarp kritik från landshövdingen i Jämtland, Jöran Hägglund, i Jaktjournalens webbradio. Hör inslagen här och här.

Men nu återfår länsstyrelsen alltstå sin rätt att besluta om skyddsjakt på järv och det gäller till den 30 juni 2020 och ska utvärderas varje år.

AKTUELLT

Bokmärk hemsidan – JJ-appen försvinner

Kungsbacka (JJ) Från och med den 18 augusti är det www.jaktjournalen.se som gäller. Då släcker vi nämligen ner vår nyhetsapp. På vår hemsida kommer nyheter, filminslag och radiointervjuer till sin rätt på ett betydligt bättre sätt. Se till att bokmärka sajten och skapa en ikon på hemskärmen på din mobil.

Björnjakten 2018 – Robert Salomonsson tror på Lillen

Dorotea (JJ) Den 21 augusti är det dags för björnjaktspremiär. I år får totalt 284 björnar fällas under licensjakten som får pågå som längst fram tills den 15 oktober. Jaktjournalen har checkat av hur några av Sveriges mer namnkunniga björnjägare förberett sig.

Annonser