Jämthundstik attackerad av varg under älgträning

Dalarna (JJ) En jämthundstik attackerades på tisdagen av varg i skogarna söder om Mockfjärd och väster om Borlänge.

Jämthundstiken hade skällt på älg och var på väg tillbaka till föraren när den attackerades av varg. Karta: Hitta.se

– Föraren var ute och tränade på älg och hunden hade skällt ståndskall någon timme och var på väg tillbaka. Han hörde på 150 meters avstånd att det blev ett kort tumult och att hunden skrek till, berättar länsstyrelsens besiktningsman, Fredrik Perols, för Jaktjournalen.

Händelsen inträffade i Tansenreviret, strax nordväst om Bastberget, vid åttatiden på tisdagsmorgonen.

Vargbett

Fredrik Perols besiktade hunden på tisdagen men tyckte att skadorna var för lindriga för att vara gjorda av varg. Han beslöt göra en ny besiktning i samband med veterinärundersökning på tisdagsmorgonen.

Pälsen rakades bort kring skadorna.

– Det är två små bettskador, den ena på insidan av ena låret och den andra upp över bakdelen på ryggen. Jag bedömer att det är varg som bitit hunden, säger Fredrik Perols.

Veterinärerna kommer att hålla koll på hunden, för att se om skadorna innan för betten kan vara allvarligare än man tror i nuläget.

Mikael Moilanen
mikael.moilanen@jaktjournalen.se
070 – 744 18 21
ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Backgårdens Ammi laddad med jakt och skönhet

Fyraåriga gråhundstiken SE J(LÖ)CH SUCH Backgårdens Ammi fick bästa tänkbara start i livet när Bertil Sandin, Sandared, valde henne vid åtta veckors ålder. Före två års ålder presterade hon tre höga jaktprovsettor och med fin exteriör blev hon också snabbt utställningschampion.

Vi testar CZ 457 Lux

CZ presenterar en intressant utveckling från CZ 455 med flera förbättringar och bibehållet pipbytessystem!

Viltfärsgryta med heta korvar

4 pers 35 min 2 kryddiga korvar, t ex chorizo 400 g viltfärs rapsolja till stekning 1 stor gul lök 4 vitlöksklyftor 10 brysselkål, ca 200 g 150 g färska champinjoner 1 dl vitt vin 1 msk tomatpuré 3 dl kalvbuljong 2 dl grädde ca 1 tsk majsstärkelse salt och peppar 1 dl hackad persilja

Se när Fredrik fäller björnen

I går var Fredrik Johansson, Örnsköldsvik, i skogarna utanför Åsele och jagade björn. Efter ett par timmar kom jämthunden Dogge med björnen rätt på Fredrik som kunde skjuta den när den passerade vägen. På Fredriks gevär fanns dessutom en filmkamera monterad.

”Den delade premiären har lett till ännu mer hets”

Tobias Lundmark, Sorsele jagar björn men i år hann han och hans kamrater bara med en jaktdag. I går var deras hund sliten och fick vila och på eftermiddagen stängdes jakten temporärt i Västerbotten. Tobias är mycket besviken på den nya regeländringen.
ANNONS ▼

Annonser