Jämthundstik attackerad av varg under älgträning

Dalarna (JJ) En jämthundstik attackerades på tisdagen av varg i skogarna söder om Mockfjärd och väster om Borlänge.

Jämthundstiken hade skällt på älg och var på väg tillbaka till föraren när den attackerades av varg. Karta: Hitta.se

– Föraren var ute och tränade på älg och hunden hade skällt ståndskall någon timme och var på väg tillbaka. Han hörde på 150 meters avstånd att det blev ett kort tumult och att hunden skrek till, berättar länsstyrelsens besiktningsman, Fredrik Perols, för Jaktjournalen.

Händelsen inträffade i Tansenreviret, strax nordväst om Bastberget, vid åttatiden på tisdagsmorgonen.

Vargbett

Fredrik Perols besiktade hunden på tisdagen men tyckte att skadorna var för lindriga för att vara gjorda av varg. Han beslöt göra en ny besiktning i samband med veterinärundersökning på tisdagsmorgonen.

Pälsen rakades bort kring skadorna.

– Det är två små bettskador, den ena på insidan av ena låret och den andra upp över bakdelen på ryggen. Jag bedömer att det är varg som bitit hunden, säger Fredrik Perols.

Veterinärerna kommer att hålla koll på hunden, för att se om skadorna innan för betten kan vara allvarligare än man tror i nuläget.

Mikael Moilanen
mikael.moilanen@jaktjournalen.se
070 – 744 18 21
ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Åt trafikdödad kviga – Åtalas för jaktbrott

Efter att ha kört på en kviga rensade den 50-årige föraren och hans kamrater den från vom och glassplitter, och delade på köttet. Men de hade inte jakträtt på platsen och nu åtalas de för jaktbrott, skriver Värmlands Folkblad.

Hårkorset: Kom i form med HI-metoden!

Direkt efter tolvslaget fattas tusentals mer eller mindre välgrundade beslut att börja ”ett nytt liv”. Det finns många metoder att gå ner i vikt och komma i form. Den som vill börja det nya året, som det gamla slutade, kan välja champagnemetoden, medan personer lagda år vegohållet kanske finner ett alternativ i bananmetoden. Rovdjursmetoden påstås vara perfekt för den urbane jägaren. Men Jaktjournalens skribent Kjell Brännström vill slå ett slag för HI-metoden.
ANNONS ▼

Annonser