Jämthundsklubben stöder eftersöksbojkott

Karlstad (JJ) När Svenska Jämthundsklubben höll årsmöte med i Karlstad ställde sig klubbens 1 500 medlemmar enhälligt bakom beslutet om en eftersöksbojkott.

När frågan avhandlade på årsmötet var svaret från medlemmarna entydigt, Jämthundsklubben stöder eftersöksbojkotten som startades i Västra Götaland.

– Vi har varit ute och förkortat lidandet för tusentals djur varje år. Ansvaret för att djuren nu i stället får ligga och lida ligger på våra politiker och organisationer som Djurens rätt och Naturskyddsföreningen som drivit vargfrågan dit där den är nu.

_  Vi kan återuppta eftersöken i morgon om vi kan få till stånd en dialog i frågan, säger Kjell Lennartsson, initiativtagare till eftersöksbojkotten till nätsajten Vargfakta .se. Målet med bojkotten är att det tidigare taket om 210 vargar skall återinföras.

AKTUELLT

Kommun och polis oense om hotfull varg

Finland (JJ) Kommunstyrelsen i Vörå och polisen har kommit ihop sig om en närgången och hotfull varg. Polisen beslöt att den inte skulle avlivas och nu har kommunen JO-anmält polisen.

Ingrid 79 år fällde 20-taggare

Strömsund (JJ) Att åldern inte har någon betydelse är Ingrid Ludwig, 79 år, ett levande bevis på. I går fällde hon en riktig drömtjur på 20-taggar i Lillvikens Jaktlag, i norra Jämtland.

Det är den vikbara Tikkan polisen vill stoppa

Umeå (JJ) Andra vapen kan enkelt plockas isär och blir då kortare än Tikka T3 TAC A1. Men det är bössan med den vikbara kolven polisen vill stoppa. Nu ska saken upp i Kammarrätten och hittills har tvisten om Tobias Lindgrens licens kostat honom 74 000 kronor.

Annonser