Jämthundsklubben klubbmästerskap avgörs i dag

GIMO (JJ) Svenska Jämthundsklubben håller i dag sitt elfte klubbmästerskap i de Uppländska skogarna omkring Gimo. Resultatet väntas bli ovanligt bra.

Än så länge är ingenting avgjort men Stefan Person, ordförande i jaktprovskommittén, tror på ett kanonresultat.

– Det ser riktigt bra ut och jag tror att vi kommer få ovanligt många pristagare. Det är egentligen bara ett ekipage som haft det tungt. Den norskägda hunden Rusmosan Verti mötte tidigt ett vildsvin och fick rejält med stryk. Hunden hade sprättats upp och fick tas till veterinär där den fick sy 23 stygn.

Som arrangör för Svenska Jämthundsklubbens elfte klubbmästerskap står Östsvenska Älghundsklubben och till start kommer 13 hundar.

– Det har varit full fart hela dagen och alla hundar kom till start. Vi har en andra reserv Trollbergets Alice som kallats in på grund av en skada hos en annan hund.

Under morgondagen är det ungdomarnas tur att göra upp om klubbmästartiteln.

– Vi kommer att ha ungdomsmästerskap imorgon och alla ungdomar anländer ikväll. Det ska bli spännande och se.

Jaktjournalen följer upp Svenska Jämthundklubbens klubbmästerskap med resultat och rapporter imorgon.  

AKTUELLT

Skarp kritik mot polisens hantering av vapenärenden

Linköping (JJ) Polisprofessor Stefan Holgersson riktar skarp kritik mot polisens myndighetsutövning i vapenärenden. I en forskningsrapport kommer han fram till att polisen klipper och klistrar i lagtexter och inte lägger fram uppgifter som talar till klagande personers fördel.

Annonser