Jämthundsägare sökes!

Vem har förlorat en stor jämthund? Roland Svensson, jaktledare i Ringvattnet, Strömsunds kommun i norra Jämtland, har under en månads tid vid olika tillfällen iakttagit en skygg jämthund på markerna runt Ringvattnet.

– Vi har hört oss för med alla jaktlag runt omkring här, men ingen saknar någon hund. Det är en stor och kompakt hund, förmodligen bär den en pejl eller ett rött halsband, berättar Roland Svensson.
Mycket talar nu för att hunden kommit långt bort ifrån. Den kan också vara stulen i någon annan del av landet och använts vid älgjakt.
Saknar Du en jämthund går det bra att ringa Roland Svensson, tel 0670-820 39. Eller Jaktjournalens redaktion, tel 0300-306 21.

AKTUELLT

Vill stoppa lodjursjakten

Kalmar/Jönköping (JJ) Svenska Rovdjursföreningen emotsätter sig att fem lodjur får skjutas i licensjakt i vinter i Kalmar och Jönköpings län.

Får dödade av lodjur i Skåne

Skåne (JJ) Två får har konstaterats dödade av lodjur utanför skånska Örkelljunga. – Vi ser lodjur då och då, bland annat på åtelkamerorna, berättar en Jägare.

Laika skjuten – attackerade nötkreatur

Östergötland (JJ) En östsibirisk laika som smitit hemifrån sköts av en jägare när hunden rivit ner en ko i en hage. Händelsen inträffade för en dryg vecka sedan i södra Östergötland.

Naturbevakare ångrar förhastat tjuvjaktsinlägg

När Rovdjursföreningen meddelade att varghanen i Juvbergsreviret sannolikt var tjuvjagad blev det hård tongång i facebooktråden. Naturbevakare Mats Hallin tyckte att "myndigheterna borde sluta dalta med dessa kriminella personer". Problemet är att vargen dog en naturlig död.

Debatt: Hur skulle det bli om alla tar lagen i egna händer?

Lagbrott ska utredas av polis och åklagare, inte av någon slags lynchmobb i media. Men det är extra allvarligt att man misskrediterar polis och åklagarväsendet, eller smutskastar tipsare, anser debattören i sin replik på tidigare debattartikel.

Nya jaktprov på gång i Vorstehklubben

Stenkullen (JJ) De senaste dagarna har det diskuterats flitigt i fågelhundsgrupper på sociala medier. Orsaken är att Vorstehklubben just nu ska ta fram förslag på nya jaktprov med inspiration från Tyskland.

Annonser