Jämthunden klarade sig – Vargen sköts

Ockelbo (JJ) En hundförare sköt i fredags en varg när den attackerade hans jämthund mitt under ståndskallsarbete på en älg.

Händelsen inträffade i Ockelbotrakten och länsstyrelsens besiktningsman har konstaterat att hundföraren som sköt vargen agerade helt enligt paragraf 28.

Hundföraren hade smugit in på ståndskallet när en varg dök upp och började förfölja hunden. Jämthunden avvek då från ståndarbetet och sprang mot ägaren. Denne skrek och viftade med armarna. När vargen var helt uppe i hälarna på hunden och bara några meter i från hundföraren sköt denne vargen.

Vargen, en ung varghanne har skickats till Statens veterinärmedicinska anstalt för obduktion och provtagningar.

Enligt besiktningsmannen Jaktjournalen talat med konstaterades i fjol två nya revir i området där attacken ägde rum. Däremot har inga hundar attackerats tidigare i området. I norra delen av länet i Ramsjö  där Prästskogsreviret finns har fyra jakthundar attackerats.

AKTUELLT

Bokmärk hemsidan – JJ-appen försvinner

Kungsbacka (JJ) Från och med den 18 augusti är det www.jaktjournalen.se som gäller. Då släcker vi nämligen ner vår nyhetsapp. På vår hemsida kommer nyheter, filminslag och radiointervjuer till sin rätt på ett betydligt bättre sätt. Se till att bokmärka sajten och skapa en ikon på hemskärmen på din mobil.

Annonser