Jämthundchampion vargdödad

Skinnsatteberg (JJ) Idag föll ännu en älghund offer för vargen. Denna gång drabbades Torbjörn Jansson, Åskbergets kennel, som fick sin championtik jämthunden Åskbergets Mini dödad av varg i trakterna av Skinnskatteberg. Angreppet skedde endast 150 meter från Torbjörn som ändå inte kunde rädda sin hund.

– Jag hörde hur det gnydde till men trodde första att det var ett upptag på älg. Sen såg jag på pejlen att hon var kvar på samma ställe och när jag ringde upp för att kolla hörde jag hur vargen morrade när den åt på henne.

– Jag sprang allt vad jag orkade men tyvärr var det redan för sent, säger en bedrövad Torbjörn till Jaktjournalen. Åskbergets Mini var vämeriterad med tre championtitlar. SE J(Lö)CH SE UCH och INT UCH.

– Tyvärr så finns det människor i området här som gör allt för att dölja spåren av varg. Bland annat genom att städa bort vargspillning från vägarna. Det kan haft betydelse för dagens tråkiga incident eftersom vi spårade av innan vi skulle jaga men fann då inga som helst tecken på att det var varg i området.

Länsstyrelsen har varit på plats och konstaterat att det rör som om varg som dödat jämthundstiken.

AKTUELLT

Möttes av död älgtjur i trädgården

Veddige (JJ) När Lisbeth Claessons sambo skulle åka till jobbet upptäckte han en älg som låg och sov i trädgården. Lisbeth väcktes och tillsammans smög de ut med kameran. Älgen visade sig dock inte sova. Intill garageuppfarten låg den fina älgtjuren död.

Älgjakt med välgörenhetstema i Harrsjön

Harrsjön (JJ) Per Jonsson, Strömsund drabbades av cancer före jul 2017. Efter operation och behandling ville Per göra något för de som bor på patienthotellet och sysselsätter sig i dess hobbyverkstad Oasen i Umeå. Med hjälp av SCA styrdes en älgjakt upp med syfte att samla in pengar till Oasen. Det blev ett lyckat arrangemang.

Annonser