Annons
Jalle sköt årets sista björn - Jaktjournalen
Senaste nytt:
Annons
5 år sedan björnjakt
Jalle Spånberg och plotten Spinky med den björnhane som satte punkt för årets björnjakt. Foto: Jonny Persson
Jalle sköt årets sista björn
Idre (JJ) På tisdagen fälldes årets sista björn i björnjakten 2017. Jalle Spånberg och hans plotthundar har haft en fin säsong och den avslutades med en 103-kilos hanbjörn. – Nu kör vi i gång med mårdjakten, säger Jalle.
Plotthundarna Spinky och T-Rex, tio respektive två och ett halvt år gamla, släpptes vid en färsk björnskit nordväst om Idre i morse. Efter ett tag träade björnen och Jalle Spånberg kunde skjuta den vid 11-tiden. Det var sjätte björnen för honom och hundarna den här säsongen och Jalle är nöjd.

Först mård, sedan lo

– Hundarna har klarat säsongen jättebra. Det är kalla spår som är hemligheten hundarna ska lära sig, säger han. Nu väntar han på att köra igång säsongens jakt på mård. För mårdjakten behövs snö och det börjar det redan komma på höjderna i Idre. Senare väntar lojakten. – Endera dagen kör vi igång och nu är det vinterjakt, det är något annat, säger Jalle Spånberg. Björnen han sköt i Idre var den sista som återstod på tilldelningen. Därmed har 218 björnar fällts i Sverige i årets björnjakt och jakten är avlyst.
Mikael Moilanen mikael.moilanen@jaktjournalen.se 070 – 744 18 21

FLER ARTIKLAR PÅ SAMMA ÄMNE

  SENASTE NYTT

   VAPENTEST

    RECEPT

     FLER NYHETER

      Missa inga nyheter!

      Prenumerera på vårt nyhetsbrev
      Få koll på alla nyheter – aktivera notiser i din webbläsare
      Jag vill testa!