Jaktutbildningar får vara kvar – Skolverket backar

Kungsbacka (JJ) Nu drar Skolverket tillbaka förslaget om att slopa jaktutbildningar sedan flera tunga remissinstanser sågat förslaget.

Elever från Ryssbygymnasiets jaktutbildning på en lyckad drevjakt i höstas. Arkivbild: Per Jonson

Det var i en remiss om nya examensmål för naturbruksutbildningar som Skolverket ifrågasatte jaktutbildningarna och drog långsökta paralleller till dödskjutningar på skolor. Skolverket menade att jaktutbildningar inte längre hör hemma i samhället som fått en mer restriktiv syn på vapen.

– Flera tunga remissinsatser avstyrker förslaget. Det gör att vi inte kommer att gå vidare med förslaget, säger Kjell Hedwall, tillförordnad chef för läroplansavdelningen på Skolverket till ATL.

AKTUELLT

Möttes av död älgtjur i trädgården

Veddige (JJ) När Lisbeth Claessons sambo skulle åka till jobbet upptäckte han en älg som låg och sov i trädgården. Lisbeth väcktes och tillsammans smög de ut med kameran. Älgen visade sig dock inte sova. Intill garageuppfarten låg den fina älgtjuren död.

Älgjakt med välgörenhetstema i Harrsjön

Harrsjön (JJ) Per Jonsson, Strömsund drabbades av cancer före jul 2017. Efter operation och behandling ville Per göra något för de som bor på patienthotellet och sysselsätter sig i dess hobbyverkstad Oasen i Umeå. Med hjälp av SCA styrdes en älgjakt upp med syfte att samla in pengar till Oasen. Det blev ett lyckat arrangemang.

Annonser