Jaktturismdestination satsar internationellt

Jämtland/Härjedalen (JJ) Som enda jaktturismdestination fanns Jämtland Härjedalen Turism på IWA & Outdoor Classics i Nurnberg, Tyskland. Mässan som är en ren branschmässa för jaktprodukter attraherar mer än 35 000 besökare och närmare 12 000 utställare. Jämtland Härjedalen ställde ut som en del av "Scandinavian Village" tillsammans med företag från Scandinavian Outdoor Group.

På IWA & Outdoor Classics visade Jämtland Härjedalen Turism (JHT) tillsammans med företagarna Johan Larsson och Evelina Åslund från föreningen Jakt i Jämtland/Härjedalen upp de unika jaktprodukterna Jämtland Härjedalen kan erbjuda. Främst lyftes älg-, björn- och fågeljakt.

JHT's deltagande i mässan är ett led i det arbete som tillsammans med Jakt i Jämtland/Härjedalen har påbörjats för att utveckla jakt- och viltskådningsturismen i regionen. JHT arbetar för nuvarande med en ansökan om ett projekt för affärsutveckling av jaktturismföretag samt produktutveckling och marknadsföring. Förhoppning är att projektet skall kunna påbörjas hösten 2012.

– Jaktturismen är under frammarsch i Jämtland Härjedalen och det finns stor potential att utveckla den och attrahera nya besökare, inte minst på den internationella marknaden. Något som vi också fick bekräftat av det stora intresset i vår monter på IWA & Outdoor Classics, säger Johan Larsson, ordförande i föreningen Jakt i Jämtland/Härjedalen och ägare av jaktturismföretaget Stensjö Vildmark.

JHT fick erbjudandet att marknadsföra jaktupplevelser i Jämtland Härjedalen på IWA & Outdoor Classics i Nurnberg, Tyskland den 7-12 mars genom Scandinavian Outdoor Group (SOG) och Peak Innovation. I avdelningen Scandinavian Village fanns tillsammans med Jämtland Härjedalen SOG-företag som Bergans, Seeland, Light my fire och Viking representerade.

Jämtland Härjedalen som hade fördelen att vara den enda destinationen på en ren produktmässa väckte stort intresse och många besökte Scandinavian Village med stor nyfikenhet. Deltagandet på mässan var ett lyckat steg i att lyfta jaktturismen i Jämtland Härjedalen och göra regionen till en av de främsta jaktturismdestinationerna i Europa.

Jämtland Härjedalen Turism (JHT) ekonomisk förening bildades 1995 och är den professionella och affärsmässiga plattformen för samverkan i utvecklingen av besöksnäringen i Jämtland Härjedalen och företräder regionens besöksnäring i nationella och internationella sammanhang. JHT ägs av och samverkar med länets destinationer och turistföretag, företrädare för offentlig sektor, intresseorganisationer mfl. I föreningens styrelse finns företrädare för länets besöksnäring samt representanter för kommunerna och Regionförbundet.

AKTUELLT

Kommun och polis oense om hotfull varg

Finland (JJ) Kommunstyrelsen i Vörå och polisen har kommit ihop sig om en närgången och hotfull varg. Polisen beslöt att den inte skulle avlivas och nu har kommunen JO-anmält polisen.

Ingrid 79 år fällde 20-taggare

Strömsund (JJ) Att åldern inte har någon betydelse är Ingrid Ludwig, 79 år, ett levande bevis på. I går fällde hon en riktig drömtjur på 20-taggar i Lillvikens Jaktlag, i norra Jämtland.

Det är den vikbara Tikkan polisen vill stoppa

Umeå (JJ) Andra vapen kan enkelt plockas isär och blir då kortare än Tikka T3 TAC A1. Men det är bössan med den vikbara kolven polisen vill stoppa. Nu ska saken upp i Kammarrätten och hittills har tvisten om Tobias Lindgrens licens kostat honom 74 000 kronor.

Annonser