Jakttorn som saboterade

Hällberga (JJ) Tre jakttorn har saboterats på en jaktmark vid Snickartorp, norr om Hällberga rapporterar Eskilstuna-Kurirern.

Det är andra gången sedan i höstas jägarna på marken drabbas. Första gången vältes ett av tornen och nu senast var alla tre tornen omkullvälta.

Jägarna arrenderar en liten mark på 5 hektar där de jagar vildsvin. De har ett avtal med markägaren att hålla efter vildsvinen på marken men fortsätter sabotagen blir det svårt.

Första gången jakten utsattes för sabotage var i höstas då ett av tornen välts på ända. Den här gången påträffades samtliga tre torn på jaktmarken i horisontellt läge.

– Utan torn blir det ingen jakt. Vi kan bara skjuta om vi har kulfång, annars riskeras säkerheten, säger Björn Karlborg, en av jägarna som arrenderar till Eskilstuna-Kuriren.

AKTUELLT

Får dödade av lodjur i Skåne

Skåne (JJ) Två får har konstaterats dödade av lodjur utanför skånska Örkelljunga. – Vi ser lodjur då och då, bland annat på åtelkamerorna, berättar en Jägare.

Laika skjuten – attackerade nötkreatur

Östergötland (JJ) En östsibirisk laika som smitit hemifrån sköts av en jägare när hunden rivit ner en ko i en hage. Händelsen inträffade för en dryg vecka sedan i södra Östergötland.

Naturbevakare ångrar förhastat tjuvjaktsinlägg

När Rovdjursföreningen meddelade att varghanen i Juvbergsreviret sannolikt var tjuvjagad blev det hård tongång i facebooktråden. Naturbevakare Mats Hallin tyckte att "myndigheterna borde sluta dalta med dessa kriminella personer". Problemet är att vargen dog en naturlig död.

Debatt: Hur skulle det bli om alla tar lagen i egna händer?

Lagbrott ska utredas av polis och åklagare, inte av någon slags lynchmobb i media. Men det är extra allvarligt att man misskrediterar polis och åklagarväsendet, eller smutskastar tipsare, anser debattören i sin replik på tidigare debattartikel.

Nya jaktprov på gång i Vorstehklubben

Stenkullen (JJ) De senaste dagarna har det diskuterats flitigt i fågelhundsgrupper på sociala medier. Orsaken är att Vorstehklubben just nu ska ta fram förslag på nya jaktprov med inspiration från Tyskland.

Märkt varg hittad död i norra Värmland

Värmland (JJ) Enligt vad Jaktjournalen erfar har en av vargarna som förra vintern märktes i det så kallade Grenseviltsprojektet hittats död. Uppgifter gör gällande att polisen misstänker illegal jakt.

Annonser